Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: Στο ένα τρίτο της τιμής πωλήθηκε το Ελληνικό στον Λάτση

Τον Απρίλιο η έκταση του Ελληνικού πέρασε στον όμιλο Λάτση, διαμέσου της εταιρείας Lamda Development, έναντι του αντιτίμου των 915 εκ. ευρώ, προσφορά την οποία έκριναν ως «δίκαιη και εύλογη» οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ (Citigroup και Piraeus Bank).

Με βάση τα παραπάνω μόνο ως σκάνδαλο μπορεί να χαρακτηριστεί η έκθεση που εξέδωσε χθες το ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), το οποίο εκτίμησε την αξία του Ελληνικού με βάση το σχέδιο αξιοποίησης της συνολικής έκτασης 6,203 τ.μ. του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, του τέως Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και του Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κόσμα, με βάση τη μελέτη της «Ελληνικό ΑΕ», η οποία ενσωματώθηκε πλήρως στο νόμο 4062/20012, βάση του οποίου έγινε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την μεταβίβαση του 100% των μετοχών της εταιρίας από τον ΤΑΙΠΕΔ.

Με βάση, λοιπόν, τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες απετέλεσαν τα δεδομένα του διαγωνισμού, η αξία της εκτάσεως εκτιμήθηκε στα 3 δισ. ευρώ, δηλαδή 222% μεγαλύτερη από τα 915 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία πωλήθηκε η έκταση στον όμιλο Λάτσηδηλαδή στην Eurobank, την τράπεζα που στα τελευταία stress test εμφανίζει κεφαλαιακό έλλειμμα 2,28 δισ. ευρώ στο βασικό σενάριο και έλλειμμα 4,63 δισ. ευρώ στο δυσμενές σενάριο, παρά τα λεφτά που έχει εισπράξει από τον Ελληνικό Λαό.

Τεράστιες πολιτικές ευθύνες πίσω από την όλη υπόθεση βλέπει ο πρόεδρος του ΤΕΕ, ο οποίος δήλωσε ότι «με τη σημερινή εκτίμηση κάνουμε ό,τι έπρεπε να έχει κάνει το ΤΑΙΠΕΔ. Είναι προφανές ότι οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες για αυτή τη βήμα- βήμα μεθόδευση του ξεπουλήματος του Ελληνικού», ενώ σχετικά με την διαδικασία τόνισε ότι «υποβλήθηκαν 9 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και ο διαγωνισμός κατέληξε με μια προσφορά, όπως συνηθίζει το ΤΑΙΠΕΔ», υπονοώντας ότι πίσω από τις αποσύρσεις των υπόλοιπων προσφορών υπήρξε πολιτική παρέμβαση.

Ευκόλως συμπεραίνουμε από τα διαλαμβανόμενα ότι η κυβέρνηση χάρισε μία έκταση τεράστιας αξίας στους πολιτικούς της φίλους, αρχικώς παραχωρώντας στο αδιαφανές ΤΑΙΠΕΔ μία τεράστια έκταση και ακολούθως παρεμβαίνοντας ευθέως στον διαγωνισμό, ώστε να καταλήξει εκεί που ήθελαν. Η αντιπολίτευση παραμένει προκλητικά σιωπηρή στην σειρά σκανδάλων που προβαίνει η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά και έτσι αποκαλύπτεται η πολιτική αλήθεια, ότι κάθαρση θα έρθει μόνο με την Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/jepoulhma-sto-ena-trito-ths-timhs-pwlhthhke-to-ellhniko-ston-latsh#ixzz3HjM1EEGi

Exit mobile version