Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σαμαράς και διεθνείς τοκογλύφοι ετοιμάζονται για νέα δέσμη μέτρων

Σαμαράς και διεθνείς τοκογλύφοι ετοιμάζονται για νέα δέσμη μέτρων

Όσο κι αν προσπαθούν, διαμέσου των «παπαγάλων» τους, να παρουσιάσουν μια ελπιδοφόρο εικόνα, οι κυβερνητικοί «φωστήρες» γνωρίζουν την θλιβερή αλήθεια. Ανώμαλη προσγείωση, λοιπόν, στην σκληρή πραγματικότητα επεφύλαξε το Βερολίνο μετά τις εγχώριες «σειρήνες», οι οποίες έσπευσαν να πανηγυρίσουν την δήθεν συμφωνία Σόιμπλε-Χαρδούβελη για στήριξη της Ελλάδας και μετά το τέλος του Μνημονίου. Η συνάντηση, όμως, έληξε χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, διαψεύδοντας έτσι τους κυβερνητικούς πόθους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί μια ακόμη επίδειξη ισχύος ότι δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο άποψη η Γερμανία, η οποία επιμένει ότι η ελληνόφωνη κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές. Οι διεθνείς τοκογλύφοι θεωρούν ως δεδομένο ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες προτού ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τον τρόπο που θα ελέγχεται η οικονομία της Χώρας μας από την επόμενη χρονιά. Όσο κι αν βιάζονται, για ευνόητους λόγους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για «έξοδο» από το Μνημόνιο, φροντίζουν να τους υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Και τα κακά νέα συνεχίζονται, καθώς έχουμε την βαριά σκιά των νέων προειδοποιήσεων του ΔΝΤ, το οποίο κάλεσε την Αθήνα σε αλλαγή στάσης προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, με την συγκυβέρνηση να υποχρεώνεται σε άτακτη οπισθοχώρηση για μια ακόμη φορά.

Τα μεγάλα λόγια περί «κόκκινων γραμμών» αποδείχθηκαν τελικά λεκτικές μπαρούφες και έτσι ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος της επιστροφής για την τρόικα στην Αθήνα. Καθώς οι διεθνείς τοκογλύφοι αρνούνται ακόμη και την πιο μικρή παραχώρηση σε μια κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Σαμαράς-Βενιζέλος εμφανίζουν σαφή σημεία διάλυσης. Δεν διαθέτουν κανένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Ελλάδος, συνεχίζουν απαρέγκλιτα την ίδια καταστροφική πολιτική και υπακούουν σε κάθε εντολή των πατρώνων του από το εξωτερικό. Οι διεθνείς τοκογλύφοι χειρίζονται τα νήματα δίχως την έστω και στοιχειώδη αντίσταση των εγκεφάλων της συγκυβέρνησης και ετοιμάζονται να φέρουν στο προσκήνιο μια νέα δέσμη μέτρων, τα οποία θα δέσουν ακόμη περισσότερο την Πατρίδα και τον Λαό στα μνημονιακά δεσμά.

Γιώργος Μάστορας 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-diethneis-tokoglufoi-etoimazontai-gia-nea-desmh-metrwn#ixzz3HoiAeXdr

Exit mobile version