Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αν. Αττική, Ξάνθη, Πέραμα, Νότια Προάστια

Άλλη μία εντατική ενημερωτική δράση της Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 25 Οκτωβρίου στο κέντρο και την Σαββατιάτικη λαϊκή αγορά της Αρτέμιδας.

Οι Συναγωνιστές και οι Συναγωνίστριες διένειμαν σε εκατοντάδες διερχόμενους δημότες και επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς τις εφημερίδες του Κινήματος, καθώς και πλήθος ενημερωτικού υλικού με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στην μνημονιακή εποχή. ΕΝΦΙΑ, χαράτσια, πτώση του βιοτικού επιπέδου, βίαιο “ξεφούσκωμα” της αγοράς των ακινήτων, πλειστηριασμοί, δημογραφικό, εγκληματικότητα, παράνομη μετανάστευση.

Τ.Ο. Ξάνθης: Η αναγκαιότητα του ΟΧΙ στη λαίλαπα του ΝΑΙ. Άλλη μία τακτική συνάντηση της Τ.Ο. Ξάνθης ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, το απόγευμα, με μία ομιλία από τον Γραμματέα της Τοπικής, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο, με θέμα: H αναγκαιότητα του ΟΧΙ στη λαίλαπα του ΝΑΙ.

Ο συναγωνιστής άρχισε την ομιλία του με την ερώτηση: Ποιος είπε το ΟΧΙ; Μα φυσικά ο ελληνικός λαός, πολεμώντας με ηρωισμό και αυτοθυσία. Είπε το δικό του «ΟΧΙ» ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα. Το «ΟΧΙ» όμως, προς τον Γκράτσι το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς όταν ο Ιταλός πρέσβης τον επισκέφθηκε στην οικία του στις τρεις παρά δέκα τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου και το είπε με την φράση:«Επομένως έχουμε πόλεμο», που ήταν το αποτέλεσμα και το αποκορύφωμα τεσσάρων ετών σοφής προετοιμασίας, του στρατού, του λαού και της ηθικής προπαρασκευής του, των διπλωματικών ενεργειών και συμφώνων, που ο Ιωάννης Μεταξάς είχε χειρισθεί μόνος του ως υπουργός των Εξωτερικών καθ’ όλη την τετραετία.

Συνέχισε, τονίζοντας, ότι ο Μεταξάς με τη φράση «ο Θεός σώζει την Ελλάδα» έβαλε πρώτος την υπογραφή του στα διατάγματα, ενώ έξω ξημέρωνε η 28η Οκτωβρίου. Σε λίγες μόνο μέρες ο μικρός Ελληνικός Στρατός αρχικώς θα σταματούσε την ιταλική επίθεση και στην συνέχεια θα έτρεπε σε φυγή τον ιταλικό στρατό. Το υπερήφανο Ελληνικό ΟΧΙ δονούσε την ανθρωπότητα! Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο συναγωνιστής λέγοντας ότι, το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της Ελλάδας στη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique και αντιμετώπισε το Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαιοσύνης.

Κάνοντας μια σύγκριση με το σήμερα, ο συναγωνιστής ανέφερε πως στις τροπολογίες που κατατέθηκαν την επαύριο του δεύτερου μνημονίου γινόταν σαφές από τους διεθνείς τοκογλύφους ότι δεν θα γινόταν ανεκτό και πάλι το επιχείρημα Μεταξά σε ένα Διεθνές Δικαστήριο. Έτσι στο δεύτερο μνημόνιο που κατά Σαμαρά είναι καλύτερο τέθηκε η αποπληρωμή του χρέους πάνω από το συμφέρον του λαού, ώστε να αποφευχθεί η χρήση του επιχειρήματος Μεταξά. Όμως η αξία του ΟΧΙ του Μεταξά δεν εξαντλείται στο νομικό επιχείρημα της παρούσης υπόθεσης, αλλά αντιθέτως επικεντρώνεται στο θέμα νοοτροπίας που γέννησε αμφότερα τα δύο ΟΧΙ. Και στις δύο περιπτώσεις ο Ιωάννης Μεταξάς έθεσε την Εθνική Ανεξαρτησία την Αξιοπρέπεια και το Συμφέρον του Ελληνικού Λαού πάνω από τα ξένα συμφέροντα, ασχέτως της ισχύος με την οποία ήθελαν να επιβληθούν, γράφοντας έτσι χρυσές σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.

Η συνάντηση έκλεισε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Τ.Ο. Περάματος: Την Τετάρτη 29/10 η τοπική μας οργάνωση πραγματοποίησε εκ νέου νυχτερινή ενημερωτική δράση σε κεντρικά σημεία της πόλης μας. Οι συναγωνιστές διένειμαν εκατοντάδες εφημερίδες και έντυπα του κινήματος μας στους συμπολίτες μας ενώ παράλληλα εναπόθεταν και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, οικείες και εισόδους καταστημάτων. Απέναντι στον πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας της ανθελληνικής εξουσίας και των συστημικών  ΜΜΕ οι αγωνιστές της Χρυσής Αυγής απαντάμε με νυχθημερόν αγώνα στους δρόμους μεταφέροντας παντού το μήνυμα της εθνικής αντίστασης.

Για ακόμα μια φορά τα γραφεία της Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων στις 27-10-14 ήταν ασφυκτικά γεμάτα σε αντίθεση με τα αποκόμματα του συνταγματικού τόξου που δεν γεμίζουν ούτε τηλεφωνικό θάλαμο. Το θέμα της ομιλίας  του συναγωνιστή Παλαιολογόπουλου Νικόλαου ήταν το “ΟΧΙ”.

Ο βασικός άξονας που κινήθηκε ο ομιλητής ήταν τα ψέματα και οι αλήθειες που έχουν ειπωθεί σχετικά με την επέτειο του ΟΧΙ. Μέσα από την αναθεωρητική ματιά της ιστορίας παρουσίασε γεγονότα και θεωρίες που δεν τυγχάνουν της πρέπουσας προβολής από της αντεθνικές δυνάμεις του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου ή καλύτερα από  τους παραχαράκτες της ιστορίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους συναγωνιστές και φίλους του κινήματος σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο και τον ύμνο της χρυσής αυγής .

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn32#ixzz3HuIwweoD

Exit mobile version