Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο γερμανικός Τύπος παραδέχεται πως ο Σαμαράς κοροϊδεύει τους Έλληνες

Ο γερμανικός Τύπος παραδέχεται πως ο Σαμαράς κοροϊδεύει τους Έλληνες

Την κοροϊδία του λεγόμενου “success story” ξεγυμνώνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau. Όπως χαρακτηριστικά και αληθινά τονίζει η εφημερίδα: «Αν πιστέψει κανείς τον Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω της. (…) Ακόμη και ο αυστηρός Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει λόγο για «success story». Ωστόσο, αυτό εκλαμβάνεται από τους περισσότερους Έλληνες ως σκέτη κοροϊδία. Καθώς οι άνθρωποι πληρώνουν υψηλότατο τίμημα γι’ αυτό που χαρακτηρίζει ο Σόιμπλε “τεράστια πρόοδο”. Το πρόγραμμα λιτότητας που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα καθ’ υπόδειξη των διεθνών δανειστών επέφερε στη χώρα τη βαθύτερη και διαρκέστερη ύφεση από το τέλος του πολέμου».

Αυτό που αποτυπώνει στα παραπάνω γραφόμενα η εφημερίδα είναι ότι παρά την γενικότερη «ευημερία» που προσπαθούν να παρουσιάσουν κυβέρνηση και διεθνείς τοκογλύφοι, ο Λαός ασφυκτιά κάτω από την σκληρή πολιτική λιτότητας, τα χρέη, την ανεργία και τους μηδενισμένους μισθούς. Γίνεται εκτενής αναφορά στις συνέπειες της κρίσης, καταλήγοντας ότι «ο ΟΟΣΑ αναμένει ότι η ανεργία θα διατηρηθεί στα φετινά επίπεδα και το 2015 παρά την τόνωση της ανάπτυξης. Το Ινστιτούτο Εργασίας -που πρόσκειται στα συνδικάτα- προβλέπει μάλιστα ακόμη και για το 2020 ποσοστό ανεργίας της τάξης του 20%-22%».

Αυτό που ουσιαστικώς αποτυπώνεται στο δημοσίευμα είναι ότι η «έξοδος από τα μνημόνια» και οι ιαχές Σαμαρά ότι «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα», είναι ένα ψέμα που σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους χειμαζόμενους Έλληνες. Η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα λιτότητας «που πρέπει να ακολουθήσει καθ’ υπόδειξη των διεθνών δανειστών» και τα πράγματα μόνο προς το χειρότερο αναμένεται να πάνε.

Ακόμα και οι ευμενέστερες των προβλέψεων, δείχνουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και αυτοκτονίες μέχρι και το 2020. Και αυτό διότι η πολιτική της λιτότητας είναι αδιέξοδη και το μόνο που κάνει είναι να διογκώνει τα ελλείμματα, να αποστραγγίζει τους Έλληνες από ρευστό, μεταφέροντάς το στο εξωτερικό. Μονάχα η κάθαρση και η εφαρμογή των θέσεων της Χρυσής Αυγής μπορούν να προσφέρουν πραγματική διέξοδο από την κρίση, διαμέσου της αναγεννήσεως της Ελληνικής Οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/germanikos-tupos-koroideuei-tous-ellhnes-o-samaras#ixzz3I5mcw900

Exit mobile version