Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Χαρδούβελης εξήγησε “την πιστοληπτική γραμμή στήριξης”: Μνημόνιο για πάντα!

Ο Χαρδούβελης εξήγησε “την πιστοληπτική γραμμή στήριξης”: Μνημόνιο για πάντα!

Άκρως σαφηνιστικός ήταν ο υπουργός οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, «Ανατροπή». Στην μακρά συνέντευξή του ο υπουργός οικονομικών διέλυσε το παραμύθι της εξόδου από το μνημόνιο, όντας αφοπλιστικά ειλικρινής σε μερικά θέματα, φέρνοντας σε πλήρη αμηχανία τους «νταβατζήδες» που δεν πρόλαβαν καν να διορθώσουν του πηχυαίους τίτλους των σχετικών τους δημοσιευμάτων.

Ουσιαστικά προανήγγειλε την παρουσία και την εποπτεία των δανειστών για πολλά χρόνια, λέγοντας«Η σχέση με τους δανειστές θα είναι για πολλά χρόνια, μέχρι να ξεπληρώσουμε το 75% των δανείων». Βεβαίως ο κάθε εχέφρων άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι η «μετάφραση» των λεγομένων του Χαρδούβελη διαβάζει «μνημόνιο για πάντα», αφού με τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε στο 75% της αποπληρωμής των δανείων, αφού οι τόκοι είναι εξοντωτικοί. Ενδεικτική του ψεύδους που διαδίδουν τα κανάλια περί «εξόδου από τα μνημόνια» είναι η δήλωση Χαρδούβελη ότι «το ΔΝΤ δεν θα φύγει εντελώς θα είναι παρατηρητής».

Πάμε τώρα να δούμε πως παρουσίασαν την εν λόγω συνέντευξη οι ιστοσελίδες των καθεστωτικών φυλλάδων:

Έθνος: Χαρδούβελης: Δεν θα μας τραβά από το αυτί η τρόικα από 1η Ιανουαρίου

Το Βήμα: Γκ.Χαρδούβελης: Δεν θα αποσύρω τις καταθέσεις όποιος και αν είναι πάνω – Λύση για το χρέος πριν την προεδρική εκλογή είπε ο ΥΠΟΙΚ στον Γ. Πρετεντέρη

Τα Νέα: Χαρδούβελης: «Μπαίνουμε σε μια νέα σχέση με τους εταίρους μας που δεν θα τραβάει κανείς το αυτί μας»

Είναι φανερό ότι οι συντάκτες των εν λόγω εφημερίδων βρέθηκαν σε πολύ άβολη θέση εμπρός στις δηλώσεις Χαρδούβελη και επέλεξαν την δια του τίτλου προπαγάνδα. Συνέταξαν, λοιπόν, άρθρα που δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση νοηματικά με τον τίτλο, σκεπτόμενοι ότι οι περισσότεροι των αναγνωστών περιορίζονται στην ανάγνωση τίτλων. Έτσι ελπίζουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα χάψουν το ψέμα και θα νομίζουν ότι τελειώνει το μνημόνιο, ενώ αυτό που είπε ο Χαρδούβελης είναι η μετατροπή του σε… αέναο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dhlwseis-chardoubelh-ston-pretenterh-mnhmonio-gia-panta#ixzz3I6rQd7sw

Exit mobile version