Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όλο το παρασκήνιο για το φιάσκο Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο

Όλο το παρασκήνιο για το φιάσκο Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο

Φερέφωνο της μνημονιακής εξουσίας ο Παπούλιας – Πώς αναλύεται η γλώσσα του σώματος Σαμαρά και Τσίπρα

Οι σφαλιάρες για τον καταρρέοντα πρωθυπουργό είναι συνεχόμενες κι έρχονται από παντού. Μετά την απόρριψη που εισέπραξε από την Μέρκελ και από τον Καραμανλή, ο Σαμαράς “έπαιξε τα ρέστα του” με τις συναντήσεις του Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί ο -για δυο με τρεις μήνες ακόμα- πρωθυπουργός έστησε ένα ολόκληρο επικοινωνιακό σόου, προσπαθώντας να παγιδεύσει τον Τσίπρα σε συναίνεση, ώστε η χώρα να μην πάει στις εκλογές που τις τρέμει όπως ο διάβολος το λιβάνι!

Το πολιτικό παιχνίδι που κατέληξε σε ακόμα ένα μεγαλειώδες φιάσκο ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν κανονίστηκε η ορκωμοσία των υπουργών Δένδια και Σκρέκα και η συνάντηση Σαμαρά – Παπούλια για χθες το πρωί. Αμέσως μετά ο Σύριζα ορίζει συνάντηση Τσίπρα με τον Παπούλια για τις 14:45 της ίδιας μέρας. Το υπόγειο του Μαξίμου μη μπορώντας να δεχθεί ότι ο Τσίπρας θα είχε την τελευταία λέξη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άλλαξε την ώρα της ορκωμοσίας και της συνάντησης και την μετέφερε για χθες το απόγευμα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σε αυτές τις συναντήσεις ο Σαμαράς θέλησε να εκμαιεύσει “συναίνεση” στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε η χώρα να αποφύγει τις εκλογές και να μείνει αυτός στο Μαξίμου για λίγους μήνες ακόμα ολοκληρώνοντας το ξεπούλημα, αλλά και το παιδικό του όνειρο: Να παραμείνει πρωθυπουργός με κάθε θυσία!

Φυσικά ο Τσίπρας, όχι για εθνικούς αλλά για ιδιοτελείς λόγους δεν συναινεί σε κάτι τέτοιο, αφού έχει πάρει και το “ΟΚ” από τους διεθνείς τοκογλύφους να πάει σε εκλογές και ως πρώτο κόμμα να… μοιράσει όπως θέλει ο ίδιος την πίτα. Έτσι όταν ο Παπούλιας του έλεγε μπροστά στις κάμερες για συναίνεση και ιστορίες ο Τσίπρας δεν έκανε ούτε ένα νεύμα συγκατάβασης και έπαιζε αμήχανα τα δάχτυλά του, περιμένοντας τον Παπούλια να τελειώσει το λογύδριο. Το είπε μάλιστα μετά την συνάντηση όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν: Εκλογές τώρα και μετά βλέπουμε για Πρόεδρο και τα λοιπά…

Ο Σαμαράς απεγνωσμένος χθες το απόγευμα με το που είδε τον Παπούλια και του είπε τα ίδια για “συναίνεση” και “μη εκλογές” προσέτρεξε να συμφωνήσει: “Έχετε δίκιο Πρόεδρε. Το άκουσα που τα είπατε και το μεσημέρι”Μέσα στην πρεμούρα του καρφώθηκε, φανερώνοντας πως είναι ο ίδιος που έπεσε στα πόδια του Παπούλια, ζητώντας να κάνει το παν για να πείσει τον “άτακτο Αλέξη” να μην πάει σε εκλογές και να του δώσει λίγους μήνες παραπάνω στον πρωθυπουργικό θώκο.

Στην συνάντηση που είχαν με κλειστές τις πόρτες ο Παπούλιας εξήγησε στον Σαμαρά πως ο Τσίπρας δεν συναινεί, αφού έχει κάνει τα κουμάντα του και έτσι ο καταρρέων πρωθυπουργός άκουσε για πολλοστή φορά την φράση που του έχει γίνει εφιάλτης: “Έχεις τελειώσει”!

Απαύγασμα του χθεσινού φιάσκου ήταν οι τραγικές δηλώσεις του Σαμαρά έξω από το Προεδρικό όπου με τρεμάμενη φωνή και φανερά εκνευρισμένος απηύθυνε έκκληση σε όλους να τον αφήσουν για λίγο ακόμη να το παίζει πρωθυπουργός! Κουνούσε το κεφάλι του συνεχώς δεξιά κι αριστερά, η φλέβα στο λαιμό του πήγε να σπάσει, ενώ φαινόταν έτοιμος να ξεσπάσει ή σε φωνές ή σε κλάματα!

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει πως ο Λαός δεν θέλει τις εκλογές κι ότι θα γίνει ένα… θαύμα και οι Έλληνες βουλευτές (με αποστασία;;;) θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το κλείσιμο μάλιστα ήταν ενδεικτικό του βουρκωμένου  “Αντωνάκη Καϊλα”: “Διανύσαμε πολύ δρόμο, πάρα πολύ δρόμο…“. Μάλλον ήταν η λέξη που του είχε μείνει στο υποσυνείδητο: “Πάρε δρόμο”! Ίσα που δεν κατέρρευσε ενώπιον των δημοσιογράφων, μόλις κατάλαβε ότι τον Φεβρουάριο έχει ξοφλήσει!

Την χαριστική βολή όπως πάντα του την έδωσε σήμερα η Ντόρα που τον άδειασε για πολλοστή φορά, αφού δήλωσε πως χρειάζεται σύγκληση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα εξωτερικής πολιτικής και με την συμμετοχή του Τσίπρα. Η Μπακογιάνη δηλαδή δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Τσίπρα από ότι στον Σαμαρά!

Σύντομα οι ελεύθερες εκλογές και η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε εθνική αντιπολίτευση θα είναι η πολιτική ταφόπλακα του σκευωρού Σαμαρά!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/akoma-den-mporei-na-sunelthei-apo-to-fiasko-tou-proedrikou-megarou-o-samara#ixzz3I7RcS4po

Exit mobile version