Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιταλοί Εθνικιστές τιμούν τους Πεσόντες Συντρόφους μας

Πολυπληθές κλιμάκιο Ιταλών συναγωνιστών παραβρέθηκε στην Εκδήλωση Τιμής στη Μνήμη των Πεσόντων Συντρόφων, Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη, η οποία έλαβε χώρα με τη συμπλήρωση ενός έτους από την δολοφονία τους, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου.

Δεκάδες μέλη της ιταλικής κοινωνικής και εθνικιστικής οργάνωσης Casa Pound και αντιπροσωπεία της Lealta Azione από το Μιλάνο, βρέθηκαν στην Αθήνα για να αποδώσουν Φόρο Τιμής στους Χρυσαυγίτες Ήρωες, Φουντούλη και Καπελώνη. Ιταλοί εθνικιστές από τη Ρώμη, τη Νάπολι, την Φλωρεντία και το Μιλάνο συμμετείχαν στην εκδήλωση και την σιωπηρή πορεία προς το κοιμητήριο όπου αναπαύεται ο συναγωνιστής Γεώργιος Φουντούλης.

Αξίζει να επισημάνουμε πως οι Ιταλοί Εθνικιστές ήσαν εκ των πρώτων Ευρωπαίων συναγωνιστών οι οποίοι εξέφρασαν εξ’ αρχής των αλληλεγγύη τους στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, με την εξαπόλυση της πολιτικής σκευωρίας της Χούντας Σαμαρά εις βάρος του Κινήματος.

Με την οργάνωση δεκάδων συγκεντρώσεων συμπαράστασης στους Έλληνες Πολιτικούς Κρατούμενους σε ολόκληρη την Ιταλία – μεταξύ άλλων δράσεων έξω από την ελληνική πρεσβεία και προξενεία-, οι Ιταλοί συναγωνιστές αποδεικνύουν εμπράκτως την υποστήριξή τους στην θέληση του Ελληνικού Λαού για Ελευθερία, μέσα από τον πολιτικό αγώνα της Χρυσής Αυγής.

Στη Γερμανία τέλος και συγκεκριμένα στην Στουτγκάρδη, Έλληνες Εθνικιστές συμμετείχαν σε επιμνημόσυνη δέηση στη Μνήμη των Συναγωνιστών Καπελώνη και Φουντούλη. Οι περαστικοί ενημερώθηκαν από τους συναγωνιστές μας για τον σκοπό και το νόημα της εκδήλωσης, καθώς και για τις διώξεις που υφίσταται το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα στην Ελλάδα από την αντεθνική συγκυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/italoi-ethnikistes-timoun-tous-pesontes-suntrofous-mas#ixzz3I8PrJs61

Exit mobile version