Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προορίζουν για «μοιραίο πρόσωπο» τον Δένδια;

Προορίζουν για «μοιραίο πρόσωπο» τον Δένδια;

Μέχρι σήμερα και με βάση τα ισχύοντα από το ελληνικό σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος ορίζεται ως ακολούθως:

«Αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Χώρας, εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και η υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων, όπως καθορίζονται στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας (ΠΕΑ). 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις υλοποιούν τους στόχους της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας εφαρμόζοντας μια συνεχώς επικαιροποιούμενη στρατηγική εθνικής ασφάλειας και άμυνας, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας είναι η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ο σεβασμός των διεθνών συνόρων και συνθηκών, η τήρηση του διεθνούς δικαίου και η ειρηνική επίλυση των διαφορών».

Από τα παραπάνω συνάγεται πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι Ελληνικές ΕΔ έχουν ως αποκλειστική αποστολή την προστασία της χώρας από εξωτερικές απειλές.

Ωστόσο, στο κορυφαίο κείμενο Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας την “Λευκή Βίβλο 2014”, που συνέταξε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις περιγράφονται ως αρμόδιες για την απόκρουση και των εσωτερικών κινδύνων που αντιμετωπίζει η χώρα!

Συγκεκριμένα στο υποκεφάλαιο με τίτλο “Στοιχεία Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής”, όπου περιγράφεται η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων αναφέρεται συγκεκριμένα ότι: “Η ΕΘΣΣ είναι θεμελιωμένη στην αναγνώριση της συνέχειας των εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων που απειλούν την Ελλάδα, το έδαφός της, τον πληθυσμό της και τα συμφέροντα και η ασφάλειά της”!

Ο καθένας αντιλαμβάνεται, ότι ο χαρακτηρισμός μιας απειλής, ως απειλής για την εσωτερική ασφάλειας της χώρας και η χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων από την κυβέρνηση για την «αντιμετώπισή» της είναι αφ’ εαυτής ύποπτη, παράνομη και αντισυνταγματική και ως εκ τούτου απαράδεκτη.

Δεν γνωρίζω αν είναι συμπτωματικό το ότι ο κύριος Δένδιας, που ως υπουργός Προστασίας  του Πολίτη, ήταν ο πρώτος που διέταξε τη σύλληψη Ελλήνων πολιτών και μάλιστα αρχηγού κόμματος και βουλευτών, χωρίς εισαγγελική εντολή και άρση ασυλίας, είναι το ίδιο πρόσωπο που καλείται ως ΥΕΘΑ να εφαρμόσει την αντισυνταγματική «Λευκή Βίβλο 2014». Πάντως «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση».

Αλλά πως θα μπορούσε άραγε να τεθεί σε εφαρμογή αυτή η Βίβλος;

Θα ήταν μήπως αρκετό το ξέσπασμα κάποιων εκτεταμένων επεισοδίων λίγο πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, να «αναγκάσουν» την κυβέρνηση για το «καλό» της πατρίδας και την αντιμετώπιση της μείζονος εσωτερικής απειλής, που σε συνδυασμό με την αυξανόμενη «επιθετικότητα» της Τουρκίας θα συνιστούσε μέγιστο κίνδυνο για την ασφάλεια και τη συνοχή της Ελλάδος, να αναστείλει τις δημοκρατικές λειτουργίες και να κηρύξει στρατιωτικό νόμο;

Βάσει της «λογικής» της «Βίβλου» και τις καινοφανείς νομοερμηνευτικές «ικανότητες» του νέου ΥΕΘΑ, πιστεύω ότι τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Να μην ξεχνάμε ότι μόνον αυτός αρνούνταν να απαντήσει στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, περιφρονώντας τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που ψήφισαν το Λαϊκό Σύνδεσμο. Δείγμα εξαιρετικής ευαισθησίας και σεβασμού προς το δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεσμούς, που πιθανόν να του ενέπνευσαν οι μασόνοι φίλοι του.

Είναι άλλωστε τυχαίος ο χρόνος που εμφανίσθηκε η εν λόγω «Βίβλος»;

Και πως είναι τόσο σίγουρος ο πρωθυπουργός ότι δεν θα γίνουν εκλογές και το επαναλαμβάνει συνεχώς και με απόλυτη σιγουριά σε κάθε του δημόσια εμφάνιση, όταν οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι δεν έχει τα απαραίτητα «κουκιά» για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας;

Φοβάμαι πως η πολιτειακή ανωμαλία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια με τα πρωτοφανή γεγονότα και τις μεθοδεύσεις εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου, που κατά την άποψή μου είναι ο πραγματικός στόχος των διαλαμβανομένων στη «Λευκή Βίβλο», με πάτημα σε αυτή, στο εγγύς μέλλον θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Όσο για την αντιπολίτευση, η οποία προφανώς αντιλαμβάνεται την άθλια μεθόδευση, μια αναστολή των δημοκρατικών λειτουργιών που σκοπό έχει την πάταξη της «εγκληματικής οργάνωσης» της Χρυσής Αυγής, της «λύνει τα χέρια».

Μπορεί δηλαδή να συνεχίσει να κραυγάζει «ασυμβίβαστη» τις δημοκρατικές της πομφόλυγες και να συσπειρώνει την εκλογική της «πελατεία», χωρίς να μπορεί να κατηγορηθεί για έλλειψη δημοκρατικών αντανακλαστικών, αφού η αποδοχή και η συναίνεση στην πολιτειακή ανωμαλία θα αποβλέπει σε «καλό» σκοπό, δηλαδή στην «πάταξη των νεοναζί». Άλλωστε το ίδιο έργο το είδαμε να παίζεται πολλές φορές μέχρι τώρα μέσα στο ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή.

Την ίδια στιγμή φυσικά η κυβέρνηση θα συνεχίζει τον «αγώνα» της για τη «σταθεροποίηση» της χώρας και το δρόμο προς την «ανάπτυξη».

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», όπως θα έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος, αλλά «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά» λέει ο λαός.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/proorizoun-gia-moiraio-proswpo-ton-dendia#ixzz3ID2tnZse

Exit mobile version