Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί
Οι Έλληνες πολίτες κατά τη διάρκεια της κρίσεως έχουν πληρώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Η παραχώρηση αυτή εκ μέρους των Ελλήνων δεν έγινε, βεβαίως, με την συγκατάθεσή τους, αλλά με σχετικές υπογραφές των ξενόδουλων συγκυβερνώντων, οι οποίοι φόρτωσαν χρέη τον Ελληνικό Λαό, προκειμένου να διασωθούν οι τραπεζίτες από τις «μαύρες τρύπες» που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Τα ελατήρια της δουλικής στάσης των κυβερνώντων προς τις τράπεζες, τα οποία δεν περιορίζονται στην ανακεφαλαιοποίηση, αλλά φτάνουν μέχρι τις (ν)τροπολογίες αθώωσής τους για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και διάφορα άλλα λαμόγια, ήταν φυσικά οι άνομες συνδιαλλαγές τους με το καθεστώς. Θα περίμενε, όμως, κανείς να έχουν την ευθιξία, τουλάχιστον, να διατηρήσουν τις τράπεζες υπό καθεστώς εποπτείας από το κράτος. Όμως από ότι φαίνεται ούτε αυτή την ελάχιστη ποσότητα συνείδησης δεν έχουν.
Έτσι από 4ης Νοεμβρίου, όλες οι τράπεζες των κρατών της ευρωζώνης, με εξαίρεση τα γερμανικά ταμιευτήρια, περνάνε υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ, όπως διαφημίζει η ίδια, είναι μία τράπεζα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κομισιόν (δηλαδή της Μέρκελ) και των μετόχων της, δηλαδή την Κεντρικών Τραπεζών των Κρατών της Ευρωζώνης, με προεξάρχων την Deutsche Bundesbank (δηλαδή πάλι την Μέρκελ), η οποία κατέχει την μερίδα του λέοντος των μετοχών της ΕΚΤ, με δεύτερη την Τράπεζα της Αγγλίας.
Το μεγάλο «μυστικό» στην όλη υπόθεση είναι ότι οι Κεντρικές Τράπεζες των Κρατών της Ευρωζώνης είναι ιδιωτικές! Ας δούμε το παράδειγμα της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία στο καταστατικό της έχει την ρήτρα ότι θα πρέπει να είναι ιδιωτική. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Το Δημόσιον και αι Δημόσιαι Επιχειρήσεις δεν δύνανται να κατέχωσιν αμέσως ή εμμέσως μετοχάς της Τραπέζης κατά ποσόν υπερβαίνον εν συνόλω τα τριανταπέντε εκατοστά του εκδεδομένου ονομαστικού κεφαλαίου». Η εν λόγω διάταξη, όπως αναφέρεται στο καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προσετέθη με τον νόμο Ν 2778/1999, ο οποίος φέρει την υπογραφή, μεταξύ άλλων και του Ευάγγελου Βενιζέλου και νομοθετήθηκε επί πρωθυπουργίας Σημίτη.
Η εποπτεία, λοιπόν, των χρυσοπληρωμένων τραπεζών, περνά στην δικαιοδοσία της ΕΚΤ, η οποία ελέγχεται από τους διεθνείς τοκογλύφους, με διπλά δεσμά, δηλαδή από την Κομισιόν και τους κεντρικούς τραπεζίτες, όπως στην περίπτωση της Ελλάδος ο ζητωμνημονιακός Στουρνάρας και τα αφεντικά τους, που στην περίπτωση της Ελλάδος είναι ο οίκος των Ρότσιλντ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο για την διετία 2012 – 2014 η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα θα στοιχίσουν στον Ελληνικό Λαό 50 δισ. ευρώ. Οι Έλληνες έδωσαν αυτά τα λεφτά στις τράπεζες, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, παρότι ένα τεράστιο ποσοστό ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Και τώρα με «εντολή Σαμαρά», οι δανειστές παίρνουν τον έλεγχο των τραπεζών, της ρευστότητας και της ελληνικής οικονομικής πολιτικής, συστήνοντας ένα μόνιμο κατοχικό διοικητήριο σε κάθε υποκατάστημα της οποιαδήποτε ελληνικής τράπεζας.
Μονόδρομος και επιτακτική ανάγκη η εφαρμογή των θέσεων της Χρυσής Αυγής για τον τραπεζικό τομέα:
Απαιτείται άμεση εξυγίανση του τραπεζικού μας συστήματος. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Είναι θλιβερό να πληρώνει ο ελληνικός λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών. Είναι απαράδεκτο, τα χρήματα που λαμβάνουν οι τραπεζίτες από την τρόικα να μετατρέπονται σε δημόσιο χρέος, χωρίς το κράτος να λαμβάνει ως αντίτιμο την πλειοψηφία των μετοχών τους.
Παράλληλα, με την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος απαιτείται η συγχώνευση των χρεοκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα, η οποία θα επιδοτήσει την πρωτογενή παραγωγή.
Επίσης, το εθνικό κράτος οφείλει να επιβάλει διαγραφή των τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια και ελάφρυνση των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων από τα δυσβάσταχτα βάρη των τοκογλυφικών δανείων.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-katochh-upo-ton-elegcho-twn-diethnwn-tokoglufwn-oi-trapezes#ixzz3IEF8fZ8j