Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το «Κανελλόμετρο» ως το επιβληθέν απόλυτο κριτήριο των πάντων

Το περιστατικό ανάμεσα στον πρώην πλέον υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Στύλιο και την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη αποτελεί ένα ακόμη σαφές και ξεκάθαρο δείγμα της εξαθλίωσης και του εκφυλισμού που διέπει την ΝΔ. Ένα ολόκληρο κόμμα σέρνεται πίσω από τις ιδεολογίες και τα κόμπλεξ της αριστεράς,  σπεύδοντας να ικανοποιήσει και την πλέον φαιδρή επιθυμία της, εξευτελίζοντας τόσο τον δικό της εαυτό όσο και τα στελέχη του κόμματος. Η περίπτωση της Κανέλλη είναι χαρακτηριστική της παρακμιακής κατάστασης που επικρατεί στο στρατόπεδο της ΝΔ.

Η εριστική αυτή τύπισσα καθορίζεται ως το απόλυτο μέτρο του τι είναι σωστό και τι λάθος, τι πρέπει να ειπωθεί και τι όχι. Κάτι σαν «Κανελλόμετρο» δηλαδή… Μεγαλοαστή η ίδια, γνωρίζει πολύ καλά την δειλία και την ατολμία που χαρακτηρίζει όχι μόνο την τάξη της, αλλά και το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου. Εκμεταλλευόμενη τις συγκυρίες της μεταπολίτευσης, το ισχυρό δημοσιογραφικό όνομα που έχει αποκτήσει και τους επικοινωνιακούς δεσμούς που διαθέτει, έχει αναδειχθεί σε μια «ιερή αγελάδα» του καθεστώτος, την οποία δεν επιτρέπεται να αμφισβητεί κανείς.

Πολύ χειρότερα η ίδια, με μια συμπεριφορά μεταξύ χουλιγκάνου και θαμώνα της Τρούμπας, πουλά «μαγκιά» του χειρίστου είδους, εκτοξεύοντας μάλιστα και ευθείες απειλές για «σφάξιμο» των πολιτικών της αντιπάλων, όπως π.χ. στην περίπτωση Ντινόπουλου, ο οποίος αδιαμαρτύρητα (!) την άκουγε να τον στοχοποιεί ως ένα μελλοντικό θύμα όταν το κόμμα της έρθει στην εξουσία. Ένα άτομο του οποίου τα λεγόμενα οδηγούν σε ασυναρτησίες, αλλά ουδείς σκέφτηκε ποτέ να την διακόψει και να της πει το αυτονόητο: «Κυρά μου, αντιλαμβάνεσαι τι λες; Γιατί από εμάς κανείς δεν κατάλαβε τίποτα»…

Αυτό, ακριβώς, εκμεταλλεύεται στο έπακρο η θρασύτατη αυτή κομμουνίστρια της Εκάλης και χυδαιολογεί ασύστολα. Από την άλλη μεριά, εκτός από την ανεκδιήγητη στάση του Σαμαρά, ο οποίος σπεύδει να ικανοποιήσει το απύθμενο μίσος της Αριστεράς και μικραίνει  ακόμη περισσότερο το κόμμα του, αλγεινή εντύπωση δημιουργεί και η στάση του ίδιου του Στύλιου. Η εικόνα του στις δύο τηλεοπτικές παρουσίες ανήμερα του περιστατικού ήταν θλιβερή, καθώς παρουσίαζε έναν άνθρωπο ηττοπαθή, ο οποίος δεν είχε το σθένος  να υποστηρίζει την αξιοπρέπεια του. Άφησε τον εαυτό του να γίνει έρμαιο στην δημοσιογραφική ασυδοσία του Πρετεντέρη, της Σαράφογλου και της Κοσιώνη.

Με τρεμάμενη φωνή μασούσε τα λόγια του, γνωρίζοντας ότι η «πολιτικά ορθή» στάση που έπρεπε να κρατήσει όχι μόνο τον έκανε να μην μπορεί να υποστηρίξει στοιχειωδώς τον εαυτό του, αλλά και να τον καταστά έρμαιο στην χλεύη και την ειρωνεία των προαναφερθέντων δημοσιογράφων. Το γεγονός ότι για την υπεράσπιση της εριστικής, υπερφίαλης, αγενούς και υβρεολόγου Κανέλλη έβγαλαν ανακοίνωση όλα τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» δείχνει την κατάντια ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος, το οποίο έχει ορίσει το «κανελλόμετρο» (όπως λέγαμε προηγουμένως) ως τον απόλυτο κριτή των πάντων.

Μόνο που το Λαϊκό αισθητήριο, το οποίο η Κανέλλη δεν μπορεί ούτε καν να οσμίσει καθώς δεν αποτελεί μέρος του Λαού, έχει πολύ διαφορετική ετυμηγορία όχι μόνο για τα έργα και τις ημέρες της φασαριόζας και τραμπούκου αυτής τύπισσας, αλλά και για τους αυτόκλητους υποστηρικτές των αλλοπρόσαλλων λόγων και πράξεων της.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-kanellometro-ws-to-epiblhthen-apoluto-krithrio-twn-pantwn#ixzz3IQRI1LtD

Exit mobile version