Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πλήρης διάλυση στο μόρφωμα Καμμένου – Αποχαιρετάει κι επίσημα ο Μαριάς

Πλήρης διάλυση στο μόρφωμα Καμμένου - Αποχαιρετάει κι επίσημα ο Μαριάς

Άλλη μια σαφής κίνηση διαχωρισμού της θέσης του από τους ΑΝΕΛ έκανε ο μοναδικός Ευρωβουλευτής του κόμματος Νότης Μαριάς. Μετά την άρνηση του να παραστεί  στο επικείμενο συνέδριο των ΑΝΕΛ ο Μαριάς ξαναχτύπησε, κάνοντας λόγο για «αντιμνημονιακή  διολίσθηση» του μορφώματος Καμμένου. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα διακόψει την συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ εάν στο συνέδριο αυτό «επικυρωθεί» ή παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας που έχει κάνει μαζί τους.

Χαρακτήρισε ως «τραγικό λάθος» την απόφαση του κόμματος να υπερψηφίσει την ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, όπως είπε, το νομοθέτημα αυτό περιέχει και την επέκταση της έκτατης εισφοράς, που ήταν στην ουσία μνημονιακή δέσμευση. Είναι ολοφάνερο ότι η «αντιμνημονιακή» διάθεση είναι η πρόφαση  που επιζητεί ο Μαριάς προκειμένου «να την κάνει» από το καταρρέον μόρφωμα του Καμμένου.

Έτσι κι αλλιώς, τόσα κόμματα έχει αλλάξει ο Μαριάς στο παρελθόν, οπότε δεν τρέχει τίποτα αν θα προστεθεί ένα ακόμα στο μακρύ κατάλογο των εμπειριών του. Προκειμένου να διασώσει το πολιτικό του μέλλον (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ)  θα σκαρφιστεί οποιαδήποτε δικαιολογία για να αφήσει το μισοβυθισμένο καράβι των ΑΝΕΛ. Όσο  για το μόρφωμα του Καμμένου, το οποίο βρίσκεται σε τόσο τραγική κατάσταση ώστε να είναι πολύ πιθανόν να μην μπορέσει καν  να φτάσει στις επερχόμενες εκλογές, η κατάσταση  είναι μη αναστρέψιμη.

Παρά την τηλεοπτική «αναλαμπή» του τελευταίου χρονικού διαστήματος, με εμφανή σκοπό να παρουσιαστεί ως μια συνεπή αντιμνημονιακή επιλογή, οι ΑΝΕΛ δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα ανάκαμψης. Τα εναπομείναντα στελέχη του συνονθυλεύματος αυτού θα φυλλορροούν σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι μέχρι πρότινος ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα κινηθούν προς τον μόνο Πολιτικό Φορέα που παραμένει συνεπής στα όσο ενστερνίζεται, δηλαδή την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-kinhsh-diachwrismou-tou-maria-apo-tous-anel.-to-morfwma-kammenou-dialue#ixzz3Ii0tIPJr

Exit mobile version