Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Νέο Κούρεμα στα νοσοκομεία ετοιμάζει ο Βορίδης κατ’ απαίτηση της τρόικα

Στη σελίδα αυτή έχει γίνει πολλές φορές λόγος για την εικόνα κατάρρευσης και εγκατάλειψης που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, όπου η υπομονή και η υγεία του Έλληνα πολίτη δοκιμάζεται καθημερινά. Και όμως υπάρχουν και χειρότερα, καθώς ο Υπουργός Υγείας ανήγγειλε και νέες μειώσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο ίδιος ο Βορίδης σε Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας του ΣΕΙΒ, ο προϋπολογισμός των λειτουργικών δαπανών θα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό, από 1,6 δις ευρώ στα 1,45 δις ευρώ. Οι λειτουργικές δαπάνες αφορούν την αγορά υγειονομικού υλικού, υπηρεσιών σίτισης αλλά και καθαριότητας. Με απλά λόγια, προβλέπονται εικόνες εξαθλίωσης στα νοσοκομεία, τα οποία ήδη παρουσίαζαν ελλείψεις σε αυτούς τους τομείς.

Μόλις πριν λίγους μήνες, είχε γίνει γνωστό ότι οι ίδιοι οι πολίτες προβαίνουν στην αγορά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού( βαμβάκι, γάζες) , όπως είχαν γίνει γνωστές και ατυχείς περιπτώσεις λόγω χρήσης αμφιβόλου ποιότητας υλικών. Όσαν αφορά τη σίτηση και τη καθαριότητα πρόκειται για υπηρεσίες όχι μόνο σημαντικές, αλλά απολύτως αναγκαίες για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείων, με δεδομένη την ανάγκη περίθαλψης και ανάρρωσης των ασθενών.

Τέτοιου είδους περικοπές το μόνο που καταφέρνουν είναι να δείχνουν περίτρανα την υποκρισία και την αναλγησία του αρμόδιου υπουργείου και κυρίως του επικεφαλής, καθώς χωρίς ίχνος αιδούς ανακοινώνει ο ίδιος εν μέσω συνεδρίου μια σοβαρή περικοπή στον προϋπολογισμό για την Δημόσια Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-neo-kourema-sta-nosokomeia-etoimazei-o-boridhs-kat-apaithsh#ixzz3IkiUXJFa

Exit mobile version