Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σάλος για τον κολλητό του Σαμαρά Γιουνκέρ και τις πρακτικές του σε όλη την Ευρώπη

Σάλος για τον κολλητό του Σαμαρά Γιουνκέρ και τις πρακτικές του σε όλη την Ευρώπη

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Σαμαράς είχε κάνει τα αδύνατα δυνατά για να στηρίξει τον Jean-Claude Juncker, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και προσωπικό του φίλο. Τα τεκταινόμενα αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την σοφία των ελληνικών παροιμιών, όπως το «όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

Στην Ελλάδα ο Σαμαράς έχει κάνει πραγματικά αίσχη. Έχει καταθέσει πλήθος φωτογραφικών (ν)τροπολογιών, οι οποίες αθωώνουν όσους διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα. Έχει χαρίσει τα χρέη των καναλαρχών. Έχει ξεπουλήσει τα εθνικά θέματα. Και φυσικά κατέλυσε το πολίτευμα, στήνοντας την σκευωρία εναντίον του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας, της Χρυσής Αυγής.

Εις τας Βρυξέλλας, οι αποκαλύψεις για την δράση του Jean-Claude Juncker έχουν προκαλέσει σάλο. Σύμφωνα με τα θρυλούμενα ο Juncker είχε καταστήσει την χώρα του φορολογικό παράδεισο, δημιουργώντας ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο που να ευνοεί την φοροαποφυγή. Με τους τρόπους αυτούς διάφορες πολυεθνικές εταιρείες – κολοσσοί διοχέτευαν τα κέρδη τους από δραστηριότητες σε άλλες χώρες στο Λουξεμβούργο και ακολούθως μέσω διαφόρων τεχνασμάτων απέφευγαν σχεδόν ολοκληρωτικά τους φόρους.

Βεβαίως, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλα τα παραπάνω είναι παράνομα. Σαφέστατα και καλύπτονται πλήρως από το νομικό πλαίσιο του Δουκάτου, το οποίο είναι δημιούργημα του Juncker. Εφαρμόζοντας την «βουλγαράκειο» ρήση «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό», ο Juncker έχει δημιουργήσει μία χώρα στην οποία συστηματικά «ξεπλένονται» τα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών, με αντάλλαγμα μία προμήθεια.

Το περίεργο της όλης υποθέσεως είναι ότι η υπόθεση δεν αφορά αποκλειστικά το Λουξεμβούργο, ούτε ήταν ποτέ μυστικό. Πολλάκις η Χρυσή Αυγή έχει αναφερθεί σε φορολογικούς παραδείσους, όπως τα νησιά Κέυμαν και άλλα, όπου οι συγκεκριμένες πρακτικές είναι εξαιρετικά κοινές, παρότι φυσικά βαθέως ανήθικες.

Ο Juncker ακολουθώντας την τακτική του φίλου του, Σαμαρά, προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο και αποφεύγει την οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με το θέμα, κρυπτόμενος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/salos-gia-ton-kollhto-tou-samara-kai-tis-praktikes-tou-se-olh-thn-eurwph#ixzz3Im3Hvp3N

Exit mobile version