Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα “δώρα” του Σαμαρά στους συνταξιούχους: Νέες δραστικές μειώσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

Τα “δώρα” του Σαμαρά στους συνταξιούχους: Νέες δραστικές μειώσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

Νέες δραστικές μειώσεις στις συντάξεις ετοιμάζει η μνημονιακή κυβέρνηση. Το «χαλί» για νέες μειώσεις, όχι μόνο στις επικουρικές αλλά και στις κύριες συντάξεις, «στρώνει» το τελικό σχέδιο που έστειλε στην τρόικα το Υπουργείο Εργασίας αναφορικά με το Ασφαλιστικό, καθώς προβλέπει την υπαγωγή όλων των ασφαλιστικών ταμείων στο ΙΚΑ από την 1η Ιανουαρίου 2015, με εξαίρεση του ΟΓΑ, και τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού μείωσης των συντάξεων.

Όπως προκύπτει από έγγραφα του υπουργείου αυτή η ενοποίηση των Ταμείων υπό την ομπρέλα του ΙΚΑ αφορά τόσο τις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και τα εφάπαξ. Θα συνοδεύεται από ενιαίους κανόνες εισφορών και παροχών, πρόβλεψη η οποία συνεπάγεται και νέο «ψαλίδισμα» επικουρικών και κύριων συντάξεων. Μπορεί ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης να χαρακτήρισε ως «ανυπόστατα» τα όσα γράφτηκαν στον Τύπο για τα «άκρως εμπιστευτικά» αυτά έγγραφα αλλά εμμέσως τα επιβεβαίωσε, καθώς σχολίασε: «Δεν ξέρω αν είναι δημοσιογραφική επιτυχία το να δημοσιοποιεί κάποιος δημόσια έγγραφα. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας».

Οποιοσδήποτε διαθέτει μια στοιχειώδη λογική καταλαβαίνει ότι μέσα σε «δημόσια εθνικά έγγραφα» δεν γράφονται πράγματα τα οποία δεν ισχύουν. Έτσι κι αλλιώς, από την έναρξη του Μνημονίου  μέχρι τώρα, η οποιαδήποτε μείωση μισθών και συντάξεων σχεδόν πάντοτε διαψεύδεται αρχικά για να πραγματοποιηθεί κανονικότατα στη συνέχεια. Οι δήθεν «σκληρές διαπραγματεύσεις» με την τρόικα αποδεικνύονται ήρεμες συμφωνίες του εγχώριου υπαλληλικού προσωπικού με τους διεθνείς αφέντες τους. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση στέλνει τις υποτελείς  προτάσεις της προς τα αφεντικά της προκειμένου αυτές να εγκριθούν.

Όσο για τη δικαιολογία που σκαρφίστηκε ο Βρούτσης, αν μη τι άλλο, αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ta-dwra-tou-samara-stosu-suntajiouchous-nees-drastikes-meiwseis-etoimazei-h#ixzz3InI5BZou

Exit mobile version