Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Θυσίες» με συνεχή θύματα τους Έλληνες ζητάει η κυβέρνηση

«Θυσίες» με συνεχή θύματα τους Έλληνες ζητάει η κυβέρνηση

Τα στοιχεία τα οποία έρχονται στην επιφάνεια από την ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ξεκάθαρα τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων από τις αλλεπάλληλες μνημονιακές κυβερνήσεις του «συνταγματικού τόξου». Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, καθώς δείχνουν ότι οι αμοιβές μειώθηκαν κατά 37% σε ένα περιβάλλον όπου η μισθωτή εργασία περιορίζεται δραστικά και χιλιάδες θέσεις εξανεμίστηκαν τελείως ή μετατράπηκαν σε μαύρη ή ελαστική εργασία.

Τα αποτελέσματα της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής οδηγούν τον Ελληνικό Λαό σε συνεχείς θυσίες. Σε πείσμα, όμως, της κυβερνητικής προπαγάνδας, ότι αυτές οι θυσίες έχουν αντίκρισμα, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά ευοίωνη προοπτική, καθώς δεν οδηγούν πουθενά. Αντιθέτως, οδηγούν σε συνεχόμενες νέες θυσίες, όπως προκύπτουν από τα νέα μέτρα που ανά τακτά χρονικά διαστήματα νομοθετεί η κυβέρνηση.

Η περιβόητη «ανάπτυξη», που επικαλείται το κυβερνητικό επιτελείο, δεν είναι τίποτα άλλο από την «ανάκαμψη» των αριθμών, την ίδια ώρα που ο Λαός εξαθλιώνεται. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αποτελούν τα 2/3 αυτών που «πλήρωσαν τα σπασμένα». 27,1 δισ. ευρώ χάθηκαν συνολικά, εκ των οποίων τα 9,8 δισ. ευρώ αφορούν τις απώλειες στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων. Τα δισεκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν συνολικά από το εισόδημα των εργαζομένων αντιστοιχούν στο 69% της συρρίκνωσης της οικονομίας κατά την περίοδο 2009-2014.

Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει μια αδιέξοδη πολιτική, η οποία φορτώνει όλο το βάρος της κρίσης στους εργαζομένους. Στα ήδη δυσβάσταχτα βάρη έρχονται να προστεθούν κι άλλα, καθώς οι εγχώριοι εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων ετοιμάζουν νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, που θα φέρουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και προώθηση της «ιδιωτικής ασφάλισης». Στο όνομα της «ανταποδοτικότητας» έρχονται εκτός από τις προαναφερθείσες νέες μειώσεις στις συντάξεις και ανάλογες περικοπές στις παροχές υγείας, όπως προανήγγειλε ουσιαστικά ο πασόκος διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Ένας συνεχής κατήφορος εκπτώσεων και περικοπών, με την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη αποδεκατισμένες από μια αντεθνική και αντιλαϊκή ανάλγητη κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε εντεταλμένη αποστολή πλήρους παράδοσης της Εθνικής Κυριαρχίας της Χώρας, παράδοσης της Δημόσιας Περιουσίας και ολοκληρωτικής εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/thusies-me-sunechh-thumata-tous-ellhnes-zhtaei-h-kubernhsh#ixzz3ItGHXR8g

Exit mobile version