Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα ασύστολα ψέματα του Σαμαρά

Νέα ασύστολα ψέματα του Σαμαρά

Γνωρίζοντας ότι διανύει τους τελευταίους μήνες της πολιτικής του διαδρομής ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κανενός είδους ενδοιασμό να έρθει σε ολοκληρωτική σύγκρουση με την σοβαρότητα και γι’ αυτό συνεχίζει να ψευδολογεί ασύστολα. Αυτό ακριβώς έκανε και την Τετάρτη μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών όπου, μεταξύ άλλων, είπε: «Βρισκόμαστε στο τέλος μιας επίπονης προσπάθειας, διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα, ο χρόνος έχει πυκνώσει, στο τέλος θα τα καταφέρουμε σίγουρα». Έκανε επίσης λόγο για διαμορφωμένο πλέον «περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας» και μίλησε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση διαφόρων προβλημάτων που ενέσκηψαν.

Τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, εκτός από την θύμηση της γνωστής ρήσης «παρηγοριά στον άρρωστο», δεν αντέχουν σε καμιά, έστω και στοιχειώδη, σοβαρή περιγραφή της πραγματικότητας. Το απόσπασμα των λεγομένων του Σαμαρά που παραθέσαμε αποτελεί δείγμα παραληρήματος και όχι εμπεριστατωμένη άποψη. Η Χώρα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, η οικονομία έχει καταρρεύσει, η ανεργία έχει φτάσει στο κατακόρυφο, οι διεθνείς τοκογλύφοι φέρονται ως σύγχρονοι φεουδάρχες και ο Σαμαράς παρουσιάζει μια εικόνα περίπου ειδυλλιακή για το μέλλον. Από τον Ιούνιο του 2014 και μετά, αυτά τα λόγια του Σαμαρά τα ακούμε συχνά, έστω και με διαφόρων ειδών παραλλαγές.

Στην αστείρευτη ψευδολογία του πρέπει να προστεθεί και το απύθμενο θράσος που τον διακατέχει, καθώς παρουσιάζει ως «περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας» την παραμονή του ιδίου και του «εταίρου πλήρους ευθύνης» Βενιζέλου στην εξουσία. Με την κυβερνητική του θητεία ο Σαμαράς κατόρθωσε να απολέσει το κόμμα του κάθε κοινωνικό έρεισμα από οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα. Στρατιωτικοί, ιερωμένοι, καθηγητές, έμποροι, βιοτέχνες, υπάλληλοι, κ.λπ., όλοι τους έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς τη ΝΔ και έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο ψυχολογικό και πολιτικό χάσμα ανάμεσά τους. Η τακτική της άκριτης και αδιαμαρτύρητης υιοθέτησης των εξωφρενικών εντολών της τρόικα από τον Σαμαρά και το υπόλοιπο κυβερνητικό επιτελείο δείχνει κάποιους τύπους, οι οποίοι ενεργούν ως υπάκουο υπαλληλικό προσωπικό και όχι ως εχέφρονες πολιτικοί που νοιάζονται για το καλό του Τόπου.

Όσα ψέματα κι αν συνεχίσει να λέει ο Σαμαράς, η ίδια η πραγματικότητα είναι αυτή που φροντίζει να τον διαψεύδει σε καθημερινή βάση. Το μόνο τέλος, που όντως θα ισχύσει, είναι αυτό του ιδίου από την πολιτική ζωή της Χώρας, με το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις κάλπες. Η Ελλάδα θα ανορθωθεί ξανά όταν Αληθινοί Πατριώτες αναλάβουν κάποια στιγμή τα ηνία και οι διάφοροι πολιτικοί απατεώνες και εντολοδόχοι των διεθνών τοκογλύφων τεθούν στο περιθώριο της ζωής και της κοινωνίας.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-asustola-psemata-tou-samara#ixzz3Iz8UKH9q

Exit mobile version