Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Π. Ζησιμόπουλος: “Ψίχουλα στους στρατιωτικούς για ψηφοθηρικούς λόγους” – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση απόφασης για την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης σε ποινικές αποφάσεις.

Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στην τροπολογία που αφορά τον επανακαθορισμό μηνιαίων αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και την τακτοποίηση μισθολογικών εκκρεμοτήτων που αφορούν τους Δικαστές. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να επιδείξει μια συμμόρφωση στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ. Καταργούνται οι διατάξεις που προέβλεπαν την περικοπή από το 2012 του βασικού μισθού και των αμειβομένων επιδομάτων και καθορίζονται νέοι βασικοί μισθοί και νέα ποσά για τα εν λόγω επιδόματα από την ίδια ημερομηνία.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση αντιμετωπίζει τους στρατιωτικούς με απαράδεκτο τρόπο καθώς δεν θα έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να κατατεθούν προσφυγές στο ΣτΕ για να ενδιαφερθεί η κυβέρνηση για τις αποδοχές τους. Όταν πλησιάζει χρόνος εκλογών, πάντα γίνεται προσπάθεια να καλοπιάσει η κυβέρνηση τους στρατιωτικούς, τα Σώματα Ασφαλείας και τους Δικαστικούς.

Οι στρατιωτικοί θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα, καθώς κανένα κράτος στον κόσμο δεν έχει μειώσει τόσο πολύ τον μισθό τους.

Η συγκυβέρνηση έχει υποχρέωση να καταβάλει τους μισθούς στους στρατιωτικούς, χρήματα που τους έχει υφαρπάξει εδώ και πολλά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/p.-zhsimopoulos-psichoula-stous-stratiwtikous-gia-pshfothhrikous-logous-bin#ixzz3J29wJFcb

Exit mobile version