Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ραγιαδισμού συνέχεια: στα σκαριά συνάντηση Τσίπρα-Νταβούτογλου

Ραγιαδισμού συνέχεια: στα σκαριά συνάντηση Τσίπρα-Νταβούτογλου

Σε ανταγωνισμό ραγιαδισμού και υποτέλειας επιδίδονται πλέον ανοιχτά -και φυσικά σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων- η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά και η αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι της Άγκυρας.

Μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής κοινού υπουργικού συμβουλίου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, ο Τσίπρας επιχειρεί ρελάνς με επιδίωξη συνάντησης με τον Τούρκο πρωθυπουργό. Το ανωτέρω επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σύριζα, Π. Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στην Κουμουνδούρου. Επισήμανε μάλιστα, πως σχετικό αίτημα πρόκειται να αποσταλεί προς τις τουρκικές αρχές τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σαφώς και δεν αναμένει κανείς πως αντικείμενο της συνάντησης είναι μια σκληρή απάντηση Τσίπρα στις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο. Τουναντίον, καθίσταται σαφές πως πρόθεση του Σύριζα και συγκεκριμένα του προέδρου του είναι ο κατευνασμός της Άγκυρας, με υποσχέσεις κατανόησης και προσαρμογής στις τουρκικές απαιτήσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν άλλωστε οι πάγιες θέσεις του Σύριζα για τα ζητήματα που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι οποίες κάθε άλλο παρά ως εθνικές δύνανται να χαρακτηρισθούν. Τα παραδείγματα της ενθάρρυνσης της τουρκικής προκλητικότητας στη Θράκη και στο Αιγαίο από στελέχη του κόμματος της Κουμουνδούρου, δεν υπήρξαν μεμονωμένα και ξένα προς την φιλοσοφία της διεθνιστικής Αριστεράς. Αντιθέτως μάλιστα, πρόκειται για σαφή γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πολιτική και ιδεολογική, η οποία επιπλέον δεν είναι πρόσφατη αλλά συμβαδίζει με την ύπαρξη του Σύριζα.

Κι αν η δίψα Τσίπρα για εξουσία τον υποχρεώνει να λάβει αποστάσεις από τις δημόσιες θέσεις και ενέργειες στελεχών του (βλέπε χαρακτηριστικά βουλευτές Χουσείν Ζεϊμπέκ, Διαμαντόπουλο κ.α.), εντούτοις η αποφυγή και να αποδοκιμαστούν ακόμα εκείνοι και τα έργα τους, αναδεικνύει πέραν της υποκρισίας την προδιαγεγραμμένη στόχευση της Κουμουνδούρου επί των ελληνοτουρκικών ζητημάτων.

Ως εκ τούτου, είναι κάτι περισσότερο από σαφές πως η Τουρκία μπορεί βάσιμα να υπολογίζει σε υλοποίηση των σχεδίων της από μια μελλοντική κυβέρνηση με βασικό πυλώνα τον Σύριζα, στον ίδιο βαθμό με τον οποίο αυτά τα σχέδια υλοποιούνται σήμερα από την ψοφοδεή συγκυβέρνηση των υποτακτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Επί το απλούστερον, το πνεύμα της επιδιωκόμενης συνάντησης Τσίπρα-Νταβούτογλου, είναι αυτό ακριβώς: «Αχμέντ αφέντη, τίποτα λιγότερο από αυτά που κάνουν οι Βενιζέλος και Σαμαράς δεν πρόκειται να κάνω εγώ, μπορείς να υπολογίζεις σε έναν καλό υποτακτικό της Τουρκίας, στο πρόσωπο εμού και του Σύριζα»!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ragiadismou-sunecheia-sta-skaria-sunanthsh-tsipra-ntaboutoglou#ixzz3J2AErF2L

Exit mobile version