Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΨΥΧΑΡΗ

psixaris

Άρθρο του Π. Παναγόπουλου στην Εθνική εφημερίδα “Εμπρός

Μια μούντζα, μια γκαντεμιά, ένας ορυμαγδός, μια κατάρα τέλος πάντων έχει πέσει το τε­λευταίο διάστημα στην ΝΔ, που μια άσπρη μέρα θέλει να δει και δεν μπορεί…!

Μετά την αλλαγή της ηγεσί­ας στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης και την μη υπουργοποίησή του, «κλεί­δωσε» η απόφαση παραίτησης του Α. Ψυχάρη. Αφού είδε και απόειδε ότι δεν έχει καμία πλέ­ον ελπίδα να γίνει ούτε υπουρ­γός, ούτε υφυπουργός, αλλά ούτε καν να εκλεγεί βουλευτής στις επόμενες εκλογές (αφού τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκε «με το ζόρι» στην 9η και τελευ­ταία εκλόγιμη θέση) και βλέπο­ντας ότι η ΝΔ, με τα χάλια στα οποία την έχει φέρει ο Σαμα­ράς βαδίζει προς την απόλυτη συντριβή η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να εκλέξει το πο­λύ 3 βουλευτές στην Α’ Αθηνών, απο­φάσισε να «κατέβει από το τραίνο».

Το σίγουρο είναι ότι ο παραιτηθείς βουλευτής θεώρησε πως η κυβέρνηση Σαμαρά (αλλά και η ίδια η ΝΔ), είναι πλέον οριστικά τελειωμένη, αφού δεν υπάρχει πια κυβέρνηση, αλλά πρακτι­κά, μόνον παρακράτος και ακυβερνη­σία.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η παραίτησή του στη συγκεκριμένη στιγμή προαναγ­γέλλει την πτώση της θλιβερής μνημονιακής Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά, και συμπίπτει απόλυτα με την «πολιτική στροφή» του ΔΟΛ αλλά και του ΜΕΘΑ, η οποία καταγράφεται ήδη στο ραδιό­φωνο που ελέγχει, αλλά και στα κείμε­να των ιστοσελίδων του ομίλου, προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά.

Ήδη ο ίδιος έχει μιλήσει με καλά λόγια για τον Α. Τσίπρα. Στην τελευ­ταία συνέντευξή του ως βουλευτής της ΝΔ, έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

” Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΑCΤΙΟΝ 24 είχε πει: «Ο κ. Τσιπρας θεωρώ ότι προσπαθεί και βελτιώνει την εικόνα του, και μαθαίνει γρήγορα. Ο κ. Τσίπρας έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ένας νέος άνθρωπος και αυτό εμπνέει παραπάνω. Σε αυτό, θα πρέπει η δική μας παράταξη να παλέψουμε λίγο πε­ρισσότερο, ώστε να εμπνεύσουμε το νέο κόσμο, αλλά πάντως δεν είναι κα­κός άνθρωπος».

Ο ίδιος είχε αναφερθεί παλαιότερα και σε πιθανή συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συμβάλλει σε αυτό που έχουμε δημιουργήσει, φυσι­κά και να το κάνει, αλλά υπάρχουν ορι­σμένοι τους οποίους εξαιρούμε από το να κάνουμε συγκυβέρνηση μαζί».

Στην απόφαση του Α. Ψυχάρη είναι σίγουρο, ότι σημαντικό ρόλο· έπαιξε η απόφαση του πατέρα  του Σταύρου Ψυχάρη για αλλαγή πλεύσης από το «Βήμα», καθώς είναι πλέον φανερό ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.  Με δεδομένο (θεωρητικά πάντα) ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να τα βρει με τον Γ. Μπόμπολα, ο μόνος από τους παραδοσιακούς Μηντιάρχες που μπορεί να «συνομιλήσει» μαζί του είναι ο Στ. Ψυχάρης με τον ΔΟΛ. Ο πατέρας του βουλευτή, ο γνωστός εκδότης Στ. Ψυχάρης, θέλει να αρπάξει την ευκαιρία, και να αποτελέσει αυτός τον νέο βασικό Μηντιακό παίκτη στην επερχόμενη κυβέρνηση του Α. Τσίπρα.

Καθοριστικό ρόλο στην από­φαση του Α. Ψυχάρη έπαιξε επίσης το γεγονός ότι επιστή­θιος φίλος του πατέρα του και μεγαλοεργολάβος πανίσχυρης τεχνικής εταιρείας που έχει χρηματο­δοτήσει τον ΔΟΛ, μόλις προχθές παραπέμφθηκε σε δίκη για κακούργημα, επομένως εδώ ίσχυσε το ρητό… «φύ­λαγε τα ρούχα σου, για να έχεις τα μισά»…

Κι ακόμη, οι τράπεζες πιέζουν ασφυκτικά τον πατέρα του για το θέμα των δανείων, ο Σαμαράς όσο και να το θέλει, δεν μπορεί στην συγκεκριμένη φάση να περάσει (λόγω πιέσεων της Τρόικα) «νύχτα» κάποια τροπολογία για απαλλαγή των χρεών του ομίλου, μεταφέροντάς τα κατά την προσφιλή (βλέ­πε Μπόμπολας) τακτική του στις πλά­τες των ρημαγμένων Ελλήνων πολιτών, επομένως τι πιο λογικό για τον πάμπλουτο «γόνο» από το να παραιτη­θεί και «να την κάνει», πριν βουλιάξει εντελώς το πλοίο;

Exit mobile version