Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΙΣΧΟΣ: Ο Σαμαράς εμπαίζει τους μικροομολογιούχους και τα θύματα του PSI

ΑΙΣΧΟΣ: Ο Σαμαράς εμπαίζει τους μικροομολογιούχους και τα θύματα του PSI

Ως γνωστόν το PSI, ή αλλιώς «κούρεμα» των ομολόγων, αποτελεί μία από τις πλέον μαύρες στιγμές στην ιστορία της ελληνικής οικονομικής κρίσεως, όντας το γεγονός που σηματοδοτεί δύο καταστροφές. Θυμίζουμε ότι τότε είχε προαναγγελθεί η μείωση της αξίας των ομολόγων, ενώ παράλληλα τα ασφαλιστικά ταμεία αγόρασαν μαζικά τα ομόλογα του δημοσίου από τα κοράκια των κεφαλαιαγορών, προκειμένου να μην ζημιωθούν οι «δανειστές».

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν, από την μία μέρα στην άλλη, όλες τις αποταμιεύσεις τους οι μικροομολογιούχοι, Έλληνες που επένδυσαν τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και τα ασφαλιστικά ταμεία να χάσουν τα αποθεματικά τους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα αποθεματικά που χάθηκαν δεν ήταν περιουσία του Σαμαρά, αλλά οι εισφορές των ασφαλισμένων, που προορίζονταν για τις συντάξεις τους και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Πέραν της καταστροφής των ασφαλιστικών ταμείων που οδήγησε στις μετέπειτα παλινωδίες με μειώσεις συντάξεων, συγχωνεύσεις ταμείων κλπ, αξίζει να θυμίσουμε την ιστορία ενός εκ των ομολογιούχων, που αυτοκτόνησε κάτω από το βάρος αυτής της «επιτυχίας» της τότε συγκυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Καρατζαφέρη:

Η τραγική ιστορία του συμπολίτη μας έχει ως εξής: Έδωσε τέλος στη ζωή του, εξαιτίας των απίστευτων οικονομικών προβλημάτων του που ξεκίνησαν με το «κούρεμα» των ομολόγων, τον Μάρτιο του 2012. O αυτόχειρας επέλεξε να κόψει το νήμα της ζωής του την ημέρα των γενεθλίων του, η οποία μάλιστα συμπίπτει με την ημερομηνία θανάτου του πατέρα του. Ο Χρήστος Μπελέσκας, κάτοικος Δήμου Θερμαϊκού, ήταν ένας από τους οικογενειάρχες που εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής στα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Ωστόσο, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στο «περίφημο» PSI έμελλε να αποβεί μοιραία για τον άτυχο άνδρα. Έτσι, ο 57χρονος έχασε περισσότερα από 300.000 ευρώ με το «κούρεμα». Η οικονομική του θέση επιδεινωνόταν με ταχείς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να αποκτήσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και να βυθιστεί στην κατάθλιψη. Τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε άθλια κατάσταση και στο μυαλό του στριφογύριζε συνεχώς η σκέψη να προβεί στο απονενοημένο διάβημα προκειμένου να απαλλαγεί από τα βάσανά του.

Θα περίμενε κανείς εμπρός σε μία τέτοια καταστροφή, οι κυβερνώντες τουλάχιστον να σιωπούσαν. Όμως ο αρχομανής και συμπλεγματικός Σαμαράς έφτασε μέχρι αυτό το σημείο της ύβρεως να πανηγυρίζει πάνω στους τάφους των συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν από την κρίση και πάνω στην απελπισία εκατομμυρίων Ελλήνων. Σε άρθρο του στην γνωστή μνημονιακή εφημερίδα «Καθημερινή», ο Σαμαράς μεταξύ άλλων καταγέλαστων γράφει:

«Η Ελλάδα ήδη πέτυχε το μεγαλύτερο «κούρεμα» χρέους που έχει υπάρξει ποτέ στην παγκόσμια Ιστορία: 105 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2012!

Ακόμα πέτυχε πρόσθετη μείωση χρέους κατά 20 δισ. τον Δεκέμβριο του 2012: Με την «επαναγορά» των παλαιών ομολόγων της σε πολύ μειωμένη τιμή.»

Σε αυτή τη δήλωση Σαμαρά κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε, παρά να κοιτά με απορία περί του πόσο ανάλγητος μπορεί να είναι.

Κατά πρώτον το «κούρεμα» των 105 δισ. ευρώ το πλήρωσαν οι Έλληνες ασφαλισμένοι και ομολογιούχοι και δεύτερον παρά το «κούρεμα» η κυβέρνηση του ανάλγητου Σαμαρά έχει αυτή τη στιγμή χρέος μεγαλύτερο από το 2010. Κοινώς το αίμα αυτών των ανθρώπων και την απελπισία, ο Σαμαράς την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Μόνο η λέξη «ΝΤΡΟΠΗ» ταιριάζει και αυτή είναι πολύ λίγη!

Διαβάστε επίσης: Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των εξαπατημένων μικροομολογιούχων – Κατατέθηκε τροπολογία για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/aischos-o-samaras-empaizei-tous-mikroomologiouchous-kai-ta-thumata-tou-psi#ixzz3JKR7eKiU

Exit mobile version