Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελειώνει το πανηγύρι: Τσακώνονται οι μνηστήρες της τρόικα με φόντο την επιστροφή της Μέρκελ

Τελειώνει το πανηγύρι: Τσακώνονται οι μνηστήρες της τρόικα με φόντο την επιστροφή της Μέρκελ

Οι «δανειστές» έχουν καταλάβει πως η συγκυβέρνηση του μνημονίου πνέει τα λοίσθια και δεν φιλοδοξούν να διαπραγματευτούν μαζί τους. Έτσι και αλλιώς έχουν δημιουργήσει τις διασυνδέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και ουδόλως ανησυχούν για την διάδοχη κατάσταση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όμως οι σαμαροβενιζέλοι έχουν φροντίσει να αυτοσυγκολληθούν στις καρέκλες τους, αρνούμενοι να πιστέψουν πως η κυριαρχία τους επί του Ελληνικού Λαού έχει τελειώσει και συντόμως θα «χαιρετήσουν».

Η τραγελαφική κατάσταση αυτή που παραπέμπει σε υποτακτικούς που χάσανε την εύνοια του αφέντη, έχει ήδη οδηγήσει σε σπαρταριστούς τσακωμούς και ομηρικούς λεκτικούς διαξιφισμούς, που φανερώνουν την απελπισία στην οποία έχουν περιέλθει τα άλλοτε κραταιά κόμματα της κλεπτοκρατίας.

Βλέποντας ότι η τρόικα δεν λέει να έρθει, άρχισαν οι αλληλοκατηγορίες. Την αρχή, όπως πάντα, έκανε ο γνωστός μνημονιολάγνος, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος από βήματος μπομπολοκάναλου είπε: «Το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία και τώρα η τρόικα μας πιέζει». Αυτό που λέει ο πρωτομνημονιακός Γεωργιάδης είναι ότι το ΠΑΣΟΚ παριστάνοντας το «αντιμνημονιακό», προκάλεσε την οργή των «δανειστών».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ μίλησαν οι Καρύδης και Κουτρουμάνης, οι οποίοι αφότου υπερασπίστηκαν την μνημονιακότητα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα», κατηγόρησαν τον Γεωργιάδη ότι «παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της Τρόικα» και τόνισαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην επικοινωνιακή πολιτική του μέχρι οριστικού πολιτικού «θανάτου» του. Ο λόγος είναι βεβαίως τα ποσοστά του, τα οποία αρχίζουν και ομοιάζουν με πολικές θερμοκρασίες.

Η «σοβαρότερη» απάντηση ήρθε από τον Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος είπε ότι «δεν θα κατεβάσουμε και τα παντελόνια στην τρόικα προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα». Η συγκεκριμένη δήλωση ερχόμενη λίγες μέρες μετά την άρον – άρον την τροπολογία – υπακοή στην τρόικα για απόσυρση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τις 100 δόσεις, μας φέρνει στο νου ότι σε οίκο ανοχής δεν μπορεί να μιλά κανείς για παρθενία ή ερχόμενοι στο προκείμενο με τα παντελόνια, πώς γίνεται να λες ότι «δεν θα κατεβάσεις τα παντελόνια», όταν έχεις ήδη «κατεβάσει το εσώρουχο»;

Αυτήν η ερώτηση μόνο ένας Πασόκος μπορεί να την απάντησει…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tsakwnontai-oi-mnhsthres-ths-troika-spartaristoi-dialogoi-me-fonto-thn-epis#ixzz3JQbKNqC2

Exit mobile version