Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα λιγούρια της εξουσίας ακονίζουν τις μασέλες τους: Συνάντηση συριζαίων με μεγαλοκαπιταλιστές στο Σίτυ του Λονδίνου!

Τα λιγούρια της εξουσίας ακονίζουν τις μασέλες τους: Συνάντηση συριζαίων με μεγαλοκαπιταλιστές στο Σίτυ του Λονδίνου!

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

Οι «επαναστάτες», «αντικαπιταλιστές» του ΣΥΡΙΖΑ πάνε στο Σίτυ του Λονδίνου! Δεν είναι κάποιου είδους αστείο, αφού πράγματι οι Σταθάκης και Μήλιος θα μεταβούν στη «Μέκκα» του καπιταλισμού, προκειμένου να συναντηθούν με τραπεζίτες και εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών και οίκων αξιολόγησης όπως οι Goldman Sachs, JP Morgan, Nomura, Merrill Lynch, αλλά ενδεχομένως και εκπρόσωπους του εφοπλιστικού λόμπι του Λονδίνου, όπως αναφέρει σχετικώς η εφημερίδα «Το Βήμα».

Θα ανέμενε κανείς ότι οι συναντήσεις αυτές κανονίστηκαν από τον ίδιο τον Σταθάκη, ο οποίος είναι «πελάτης» της JP Morgan, αφού σύμφωνα με το πόθεν έσχες του έχει επενδυτικά προϊόντα αξίας 100.000 ευρώ της εν λόγω εταιρείας και της BlackRock. Επενδύσεις στην JP Morgan έχει και ο Τσακαλώτος, οπότε ίσως και αυτός θα μπορούσε να είναι ο μεσάζοντας της συνάντησης αυτής. Όμως, φευ, η αλήθεια είναι άλλη, αφού τέτοιου είδους διασυνδέσεις που φτάνουν από μεγαλοτραπεζίτες, μέχρι το εφοπλιστικό λόμπι του Λονδίνου, έχει μόνον μία, η Γιάννα Αγγελοπούλου. Καθόλου τυχαίο που οι συναντήσεις οργανώθηκαν αμέσως μετά τη συνάντηση της Γιάννας με την κόκκινη την τσάντα με τον Τσίπρα.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, οι συναντήσεις αυτές των τσιπραίων με τους μεγαλοτραπεζίτες και τους διεθνείς τοκογλύφους, δεν περνάνε μόνο από το σαλόνι της Γιάννας, αλλά και μέσα από το πολυτεχνείο. Υπάρχει ευθεία σύνδεση αυτών των επαφών με την επιλογή της Κουμουνδούρου να εκδώσει ορθή επανάληψη για το δελτίο τύπου της 17ης Νοεμβρίου βγάζοντας τις αναφορές περί «αμερικανοκίνητης χούντας», αναφορά που είναι η μόνιμη ξεφτισμένη καραμέλα της αριστεράς.

Είναι σαφές το αγγλοσαξωνικό – αμερικανικό ενδιαφέρον πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο οι θετικότατες αναφορές για τις ΗΠΑ, με τις οποίες έχει διανθίσει τον λόγο του ο Τσίπρας. Ούτε καν οι μετοχές των Σταθάκη και Τσακαλώτου σε αμερικανικές εταιρείες. Πρόκειται για μία διαμάχη παγκοσμίου επιπέδου, η οποία έχει προεκτάσεις και στην πατρίδα μας.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν ενωνόμενα ως κόμματα να ονομαστούν «γερμανικό» κόμμα, όντας προσκολλημένοι στις επιταγές της γερμανικής ολιγαρχίας. Πρόκειται για την ίδια ολιγαρχία που θέλει μικρότερη εμπλοκή του ΔΝΤ, εξ ου και η συστηματική προπαγάνδα για «έξοδο από το μνημόνιο», που ουσιαστικά θα είναι μνημόνιο με άλλο όνομα, προσδεμένο περισσότερο στον έλεγχο της γερμανοκρατούμενης ΕΚΤ, παρά στο ΔΝΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχως, όντας η φυσική συνέχεια του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε ανέτως να είναι το «αμερικανικό» κόμμα.

Τους «καρφώνει» σχετικώς και πάλι το «Βήμα», γράφοντας: «Συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος και κατά κύριο λόγο οι Ι. Δραγασάκης, Γ. Σταθάκης και Ι. Μηλιός είχαν τους προηγούμενους μήνες επανειλημμένες επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών τραπεζών, hedge funds κ.τ.λ. Μία από τις πρόσφατες συναντήσεις ήταν αυτή με τους εκπροσώπους του Discovery Capital, ενός αμερικανικού hedge fund με «βαρύ» ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο. Το αμερικανικό ενδιαφέρον και οι διερευνητικές εξορμήσεις στην Ελλάδα και στην ευρωπαϊκή περιφέρεια σχετίζονται με την κλιμακούμενη ανησυχία για τη συνεχιζόμενη οικονομική πολιτική στην Ευρώπη.»

Σε αυτή την διαμάχη, μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί αμφότεροι εχθρεύονται την Χρυσή Αυγή. Είναι απολύτως λογικό το «γερμανικό» και το «αμερικανικό» κόμμα, να εχθρεύονται το μοναδικό Ελληνικό κόμμα στο ελληνικό (;) Κοινοβούλιο. 

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ta-ligouria-ths-ejousias-akonizoun-tis-maseles-tous-sunanthsh-surizaiwn-me#ixzz3JXDn3S2K

Exit mobile version