Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στην Πορτογαλία συνελήφθη πρώην πρωθυπουργός για διαφθορά! Στην Ελλάδα πότε;

Στην Πορτογαλία συνελήφθη πρώην πρωθυπουργός για διαφθορά! Στην Ελλάδα πότε;

Γράφει ο Αντίοχος

Ο 57χρονος Σόκρατες, πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας (σοσιαλιστής…), από το 2005 ως το 2011 και νυν… τηλεοπτικός σχολιαστής, συνελήφθη στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας των πορτογαλικών αρχών για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Η έρευνα αφορά τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων αγνώστου προελεύσεως («μαύρο χρήμα», που λέμε). Το όνομα του λεγάμενου είχε ακουστεί και στο παρελθόν για υπόθεση διαφθοράς, όταν ήταν υπουργός Περιβάλλοντος, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια καθώς η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα με πολλές ομοιότητες αλλά και μία σημαντική διαφορά από τη Μπανανία Σαμαροβενιζελιστάν: σ’ αυτήν διώκονται από την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» μόνο οι έντιμοι πολιτικοί του τρίτου κόμματος της χώρας (γιατί παίρνουν ψήφους από όλα τ’ άλλα και κυρίως από το κυβερνών και απειλούν τους κλέφτες και μιζαδόρους πολιτικάντηδες και ολιγάρχες της χώρας με παραδειγματική τιμωρία), καθώς και κάποιοι ελάχιστοι –οι πιο προκλητικοί- από τους πρώην πολιτικάντηδες, τα «καμένα χαρτιά» του συστήματος. Διότι οι νυν πολιτικοί είναι όλοι τους… εντιμότατοι. Ομοίως και οι πρώην πρωθυπουργοί, με πιο τρανό παράδειγμα τον αθάνατο Μητσοτάκη!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunelhfthh-prwhn-prwthupourgos-gia-diafthora-ochi-sthn-mpanania-samarobeniz#ixzz3JuXOKt44

Exit mobile version