Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νταβούτογλου προς Σαμαροβενιζέλους: Γονατίστε και δώστε τα μου όλα!

Νταβούτογλου προς Σαμαροβενιζέλους: Γονατίστε και δώστε τα μου όλα!

Ο Νταβούτογλου δεν είναι κάποιος λαμπρός νους της εξωτερικής πολιτικής. Θα μπορούσε κανείς να πει ανέτως ότι πρόκειται για έναν θρασύδειλο τραμπούκο, που προκαλεί όσο δεν βρίσκει αντίσταση. Με βάση τις τελευταίες αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις θα περίμενε κανείς ότι η ελληνική πλευρά θα είχε μία σχετικώς εύκολη δουλειά να κάνει την διεθνή κοινότητα να ταχθεί μαζί της.

Αντ’ αυτού οι σαμαροβενιζέλοι ετοιμάζονται για κοινό υπουργικό συμβούλιο «αποκλιμάκωσης της έντασης», γονατίζοντας ενώπιον της τουρκικής επιθετικότητας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το κοινό αυτό υπουργικό συμβούλιο θα γίνει υπό τη σκιά νέων τουρκικών προκλητικών δηλώσεων, δια στόματος Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Αν οι ελληνοκύπριοι θελήσουν, μονοπωλώντας τις πηγές ενέργειας, να ξεκινήσουν διαγωνισμούς σα να τους ανήκουν όλες αυτές οι πηγές και θελήσουν να παρουσιάσουν τις εν λόγω πηγές, στις οποίες έχουν δικαίωμα και οι Τουρκοκύπριοι στην παγκόσμια αγορά, τότε και εμείς θα κάνουμε έρευνες στο ίδιο μέρος, μαζί με τους Τουρκοκύπριους κάνοντας χρήση του ιδίου δικαιώματος»είπε ο Νταβούτογλου προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου.

Συνέχισε μάλιστα απαιτώντας για την χώρα του το ρόλο του διαμεσολαβητή στην διανομή των υδρογονανθράκων, λέγοντας: «Αν χρειαστεί χρόνος για τις διαπραγματεύσεις, τότε η «ΤΔΒΚ» και η «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση» από κοινού μπορούν να ξεκινήσουν την εξόρυξη της ενέργειας και να τη χρησιμοποιήσουν για την ειρήνη. Η χώρα στην οποία μπορεί να φθάσει ευκολότερα το φυσικό αέριο, που θα εξορυχθεί γύρω από την Κύπρο, είναι η Τουρκία και η Τουρκία είναι η χώρα από την οποία θα μπορέσει να φθάσει στις διεθνείς αγορές»

Οι απαιτήσεις Νταβούτογλου, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, είναι παντελώς αβάσιμες και εξωφρενικές. Απαιτεί να έχει μερίδιο από το φυσικό αέριο περιοχών με τις οποίες δεν έχει, γεωγραφικά, καμία σχέση. Απαιτεί μάλιστα, σε συνέχεια των προηγουμένων, ο αγωγός να περάσει από Τουρκία εξασφαλίζοντάς του ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, μονεταριστικά και γεωπολιτικά.

Οι προκλητικές δηλώσεις Νταβούτογλου γίνανε μάλιστα υπό το βλέμμα του αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στο παρελθόν έχει εκφραστεί φιλότουρκα, μιλώντας για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Στις 5 Δεκέμβρη, λοιπόν, οι σαμαροβενιζέλοι ετοιμάζονται για νέα «σφαλιάρα», αυτή τη φορά από τον Αχμέτ Πασά Νταβούτογλου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ntaboutoglou-pros-samarobenizelous-gonatiste-kai-dwste-ta-mou-ola#ixzz3JyvSh3iE

Exit mobile version