Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί το μπομπολικό «Έθνος» δεν βγάζει μιλιά για το θέμα Καρατζαφέρη!

Γιατί το μπομπολικό «Έθνος» δεν βγάζει μιλιά για το θέμα Καρατζαφέρη!

Η «κλάψα» του «Έθνους της Κυριακής» επειδή σε αντίθεση με τις επιθυμίες του Μπόμπολα οι Χρυσαυγίτες αθωώνονται, δείχνει το θράσος της συγκεκριμένης φυλλάδας, η οποία προφανώς θεωρεί ότι οι μόνες σωστές αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι όσες συνάδουν με τους πόθους του συγκεκριμένου μεγαλοεργολάβου. Και μόνο ο προκλητικός τίτλος (σε πρωτοσέλιδο φόντο, μάλιστα) «Γιατί τους αθωώνουν; Περίεργες δικαστικές αποφάσεις για τους Χρυσαυγίτες» δείχνει το απύθμενο θράσος που διακατέχει τον Μπόμπολα και το επιτελείο του.

Διαβάζοντας, όμως, το «Έθνος της Κυριακής» παρατηρήσαμε και κάτι άλλο. Πριν αναφερθούμε σ’ αυτό, αναδημοσιεύουμε από την «Κυριακάτικη δημοκρατία» το παρακάτω σχόλιο: «Άρχισε να στέλνει τα μηνύματά του προς πάσα κατεύθυνση ότι, αν δεν προστατευθεί, θα αναγκαστεί να μιλήσει. Αναφέρομαι στον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος κατά την τακτική εκπομπή του στο κανάλι ΑΡΤ, προχθές το μεσημέρι, έκανε κάτι πολύ περίεργο: Ξεχώρισε ανάμεσα από το σώμα των εφημερίδων το καθημερινό «Έθνος» και άρχισε να διαβάζει επαινετικά τα ρεπορτάζ του μπροστά στην κάμερα. Το έκανε, μάλιστα, με τρόπο ώστε το πρωτοσέλιδο να είναι στραμμένο προς την κάμερα, για να φαίνεται το λογότυπο της εφημερίδας. Αδυνατώ να καταλάβω τι ήθελε να πει ο ποιητής –άσχετο μου φάνηκε-, αλλά, για να το κάνει ο πρόεδρος, κάποιον λόγο θα έχει.»

Αυτό, λοιπόν, το οποίο παρατηρήσαμε είναι ότι την περασμένη Κυριακή το «Έθνος» ήταν η μοναδική εφημερίδα η οποία δεν έγραφε ούτε μια λέξη για την υπόθεση Καρατζαφέρη. Ούτε ένα σχόλιο, έτσι για να πληροφορηθούν οι μόνιμοι αναγνώστες της εφημερίδας τις εξελίξεις γύρω απ’ αυτό το καυτό ζήτημα.

Σε συνδυασμό, λοιπόν, με το δημοσίευμα της «Κυριακάτικης δημοκρατίας» εύλογα γεννιούνται τα εξής ερωτήματα: α) Γιατί κρατούσε ο «χέρι-χέρι» το «Έθνος» μπροστά στην κάμερα και διάβαζε με επαινετικό τρόπο τα ρεπορτάζ του; β) Γιατί το «Έθνος» δεν έγραφε ούτε λέξη για το καυτό αυτό ζήτημα; Δεν είχε στοιχεία ή θεώρησε ότι δεν ενδιαφέρει τους αναγνώστες του; Να θυμήσουμε ότι πριν από λίγο καιρό ο Καρατζαφέρης είχε γράψει άρθρο ειδικά για το «Έθνος».

Επίσης, και το «Έθνος» της Δευτέρας δεν έγραψε ούτε μια λέξη για το συγκεκριμένο ζήτημα, θεωρώντας προφανώς ότι αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τους αναγνώστες του. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του γι’ αυτή την σιωπή της συγκεκριμένης εφημερίδας πάνω σ’ ένα θέμα, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα τις τελευταίες εβδομάδες.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oute-lejh-to-ethnos-kuriakh-kai-deutera-gia-to-thema-karatzaferh#ixzz3K4LL99aM

Exit mobile version