Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα κεραμίδα για τον Βενιζέλο – Στο πλευρό του Τζέφρυ ο Μωραΐτης

Νέα κεραμίδα για τον Βενιζέλο - Στο πλευρό του Τζέφρυ ο Μωραΐτης

Εικόνα πλήρους διάλυσης και αποσύνθεσης παρουσιάζει το εξάμβλωμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε καθημερινή φάση δείχνει αυτά τα συμπτώματα. Η πρόταση του Γιωργάκη Παπανδρέου για πραγματοποίηση έκτακτου συνεδρίου και εκλογή νέας ηγεσίας από την βάση απορρίφθηκε κατηγορηματικά από τον νυν αρχικαρεκλάρχη του (από) κόμματος Βενιζέλο και ο ασκός του Αιόλου φαίνεται ότι έχει ανοίξει εκ νέου για το θλιβερό αυτό τερατούργημα της μεταπολίτευσης.

Οι Παπανδρεϊκοί δεν το έβαλαν κάτω και δείχνουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν ήσυχο ούτε στιγμή τον «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ. Ήδη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης σε συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα ήταν ξεκάθαρος ως προς την τοποθέτησή του υπέρ του Τζέφρυ. Να, ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα όσα είπε:

«Οι προτάσεις Παπανδρέου εξέφρασαν όσους αγωνιούν για το μέλλον της παράταξης και έλεγαν ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ότι με κάποιο μαγικό τρόπο η παράταξη θα βρει από μόνη της τον δρόμο της. Κάτι πρέπει να γίνει τώρα! Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από την ευθύνη του.»

«Είχα μιλήσει από τον Ιούνιο για συνέδριο με παραταξιακά χαρακτηριστικά, με διαδικασίες βάσης, με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ όπου όλα θα πάνε από την αρχή: θέσεις, φυσιογνωμία, στρατηγική και ηγεσία. Αυτό έχει ανάγκη η παράταξη

«Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβανόμαστε τα λάθη και να μην τα διορθώνουμε. Άραγε, η αποτυχία της Ελιάς δεν δίδαξε σε κανέναν τίποτε; Κάτι σημαίνει όταν κάποιος απευθύνει συνεχώς προσκλητήρια και αποτυγχάνει. Σχήματα με απολίτικες συμφωνίες κορυφής, με αναδιάταξη κολλητών και φίλων δεν συνιστούν παράταξη. Και βέβαια με αμφισβητούμενες διαδικασίες, με τη βάση παντελώς απούσα. Όλα αυτά οδηγούν σε ένα μικρό, φοβικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο μπορεί τελικά για κάποιους να είναι και ο στόχος: ένα απολίτικο κομματίδιο, με μανία κυβερνητισμού, που θα έρθει στα μέτρα τους ώστε να διαπραγματεύονται ρόλους και καρέκλες με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι στο σημείο μηδέν, μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας και τις δυνάμεις που το στήριξαν για δεκαετίες.»

Και όμως, γι’ αυτό το ετοιμόρροπο κομματίδιο, το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν από την διάλυση, υπήρχαν «δημοσκοπήσεις» του Σαββατοκύριακου που το έδειχναν πάνω από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Με αυτά τα νέα δεδομένα και τις συνεχείς «παρενοχλήσεις» του Τζέφρυ προς τον Βενιζέλο δεν θα πρέπει να αποκλείεται καθόλου το ενδεχόμενο της πλήρους ρήξης και διάσπασης σ’ ό, τι απέμεινε στο ΠΑΣΟΚ.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-eswkommatikh-amfisbhthsh-ston-benizelo.-o-mwraiths-zhta-eklogh-neou-arc#ixzz3K4NkVfTG

Exit mobile version