Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΧΟΝΤΡΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ImageHandler.ashx

Γράφει ο Αντίοχος

 Μπορεί τη μαντάμ Δούρου να την εξέλεξαν στο αξίωμα του περιφερειάρχη Αττικής οι Έλληνες, αλλά αυτοί «αλλού τρώει και πίνει κι αλλού πάει και το δίνει». Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, η μαντάμ έχει ξεκινήσει μπαράζ επαφών με πολλούς και διάφορους παράγοντες του συστήματος, για να βρεθεί στέγη για τους Σύριους που εξακολουθούν να βρίσκονται και να διαδηλώνουν (παράνομα…) στην Πλατεία Συντάγματος.

Έτσι, η περιφερειάρχης Αττικής επικοινώνησε –όπως διαρρέει η ίδια- με τον Αρχιεπίσκοπο, τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ και τον υφυπουργό Εσωτερικών, ζητώντας τους να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους και τις διαδικασίες γιατί είναι «Ανάγκη να βρεθεί άμεσα κατάλυμα για τους Σύριους πρόσφυγες».

Ιδού τι διέρρευσε η Δούρου:

«Η Περιφερειάρχης κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της υπογράμμισε συγκεκριμένα:

Την άμεση ανάγκη, μέρες που είναι, με τη θερμοκρασία να πέφτει, να βρεθεί ένας χώρος καταλύματος για τους σύριους πρόσφυγες. Γνωρίζετε ότι μεταξύ τους υπάρχουν μανάδες και παιδιά.

Ας μην μπει και το θέμα αυτό σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας, τη στιγμή που έχουμε ανθρώπους στο δρόμο.

Άμεσα λοιπόν σήμερα, με συνδυασμένες ενέργειες, να τους διασφαλιστεί κατάλυμα, να ληφθεί μέριμνα για την αξιοπρεπή υποδοχή τους, τη στέγασή τους, τη σίτισή τους.

Είναι αίτημα ανθρωπιστικό, αίτημα αυτονόητο, αίτημα που αν δεν ικανοποιηθεί άμεσα, εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας.

Πέραν τούτου, το θέμα του καταλύματος των προσφύγων από τη Συρία πρέπει να το δούμε συστηματικά γιατί είναι βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον».

Κάποιες σύντομες παρατηρήσεις:

1ον) Ασφαλώς και δε μας φταίνε σε τίποτα αυτοί οι φουκαράδες, ούτε τα βάζουμε μαζί τους. Αλλά, μόνοι τους ήρθαν στην Ελλάδα. Δεν τους κάλεσε ούτε τους υποχρέωσε κανείς…

2ον) Το θέμα δεν είναι να βρεθεί κάποιο κατάλυμα για τους 100-200 της πλατείας Συντάγματος. Διότι δεν είναι οι μόνοι Σύριοι πρόσφυγες που έχουν έρθει στην Ελλάδα… Υπάρχουν κι άλλες δεκάδες χιλιάδες, κι όπως λέει και η Δούρου «είναι βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον». Εφόσον, λοιπόν, βρεθεί κατάλυμα γι’ αυτούς, στη συνέχεια θα πάνε στην πλατεία Συντάγματος κι άλλοι… Και μετά άλλοι… Κι άλλοι, κι άλλοι… Και αυτή η δουλειά θα συνεχίζεται επ’ άπειρον με άλλους κι άλλους… Οι οποίοι –και δικαίως- θα ζητούν να ισχύσει και γι’ αυτούς ότι ίσχυσε για τους προηγούμενους… Και ρωτάμε: έχει το ελληνικό κράτος –και μάλιστα στα οικονομικά χάλια που βρίσκεται- τη δυνατότητα να βρει καταλύματα για δεκάδες –σήμερα, αύριο εκατοντάδες- χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες;

3ον) Εφόσον λυθεί –αν λυθεί- το πρόβλημα των πρώτων Σύριων και βρεθεί κατάλυμα, θα έρθουν τα υπόλοιπα αιτήματα. Τι θα τρώνε, πέτρες; Άρα, ξανά-μανά στο Σύνταγμα, για να διεκδικήσουν να τους παρέχουμε και τροφή! Μόλις θα ικανοποιηθεί κι αυτό το αίτημα, θα έρθει το επόμενο. Να πάρουν ένα χαρτί στα χέρια τους οι άνθρωποι, να μην είναι παράνομοι… Και μετά το επόμενο… Να βγάλουνε και μια άδεια εργασίας… Μετά να βγάλουνε και μια άδεια παραμονής ή να τους δοθεί επισήμως πολιτικό άσυλο. Και ούτω καθεξής…

4ον) Και τι θα κάνουν τα εκατομμύρια των Σύριων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκιά, μόλις θα μάθουν ότι οι «απέναντι» δίνουν τζάμπα καταλύματα, τροφή και άσυλο; Δεν είναι λογικό να κάνουν το παν για να ’ρθουν σ’ αυτόν τον… παράδεισο του τζάμπα;

Πέρα, λοιπόν, από το ανθρωπιστικό προκάλυμμα της υπόθεσης, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ οργανωμένη προβοκάτσια, για να γεμίσει η Ελλάδα Σύριους πρόσφυγες (ή πάσης προελεύσεως λαθρομετανάστες που θα δηλώνουν Σύριοι). Με διεκπεραιωτές τους αμερικανοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ!

πηγή

Exit mobile version