Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεύτερο χαστούκι στο Παρίσι: Καταρρέει η Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου

Δεύτερο χαστούκι στο Παρίσι: Καταρρέει η Χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου

Η απελπισία ενός δοσίλογου – Δεν δέχεται τα δώρα Σαμαρά η τρόικα – Έχουν ήδη επιλέξει τον διάδοχο

Ο Σαμαράς ανέβασε ολόκληρη αποστολή στο Παρίσι με σκοπό να δώσει τα πάντα στους δανειστές, εκλιπαρώντας για έλεος και στήριξη εν όψει των επικείμενων εκλογών και της συντριβής του. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ήταν πραγματικά πλήρως ενδοτικές, αφού πρότειναν από μόνοι τους μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και νέους επαίσχυντους φόρους.

Όμως, η τρόικα έχει ήδη «φτύσει» τον Σαμαρά, θεωρώντας τον «βαρίδι» που θέλει να ξεφορτωθεί. Άλλωστε ο Τσίπρας έχει ήδη περιοδεύσει στους ανά τον κόσμο πλουτοκράτες, ποζάροντας ως ο δοσίλογος της μετά Σαμαρά εποχής. Έτσι, οι πληροφορίες από το Παρίσι είναι ότι οι τροϊκανοί απέρριψαν τις προτάσεις Σαμαράς, κάνοντας λόγο για τεράστιο δημοσιονομικό κενό και «ανάγκη» για πολύ σκληρότερα μέτρα.

Αλήθεια, πού πήγαν τα «πρωτογενή πλεονάσματα»; Οι τροϊκανοί πλέον αρνούνται να συμβιβαστούν με τα λογιστικά τρυκ της κυβέρνησης Σαμαρά, αφού τον έχουν ήδη ξεγράψει. Έτσι φέρνουν και πάλι στη συζήτηση την πραγματική εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας, όπου το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί παρά τις θυσίες των Ελλήνων και οι προοπτικές είναι δυσοίωνες παρά τις διαβεβαιώσεις για «ανάπτυξη».

Ο Σαμαράς περίμενε ότι στο Παρίσι θα του δώσουν, οι τροϊκανοί, την άδεια για να συνεχίσει, υπό το φόβο της Χρυσής Αυγής. Όμως τα «χαστούκια» πλέον είναι αναρίθμητα και το μόνο επικοινωνιακό μέσο που έχει απομείνει στον Σαμαρά είναι η «ηρωική έξοδος» και παραίτησή του. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/deutero-chastouki-sto-parisi-katarreei-h-chounta-samara-benizelou#ixzz3KC8IrSi7

Exit mobile version