Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με τέτοιους «φίλους», τι να τους κάνεις τους εχθρούς; Σταθερά στο πλευρό της Τουρκίας η «σύμμαχος» Αγγλία

Με τέτοιους «φίλους», τι να τους κάνεις τους εχθρούς; Σταθερά στο πλευρό της Τουρκίας η «σύμμαχος» Αγγλία

Την παραδοσιακά ανθελληνική της στάση επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά η Γηραιά Αλβιών, η οποία δια του τέως υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρο, αξίωσε την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ένωση και επιπλέον την διεθνή αναγνώριση της διχοτόμησης της Κύπρου, δηλαδή την αποδοχή από τη διεθνή κοινότητα της τουρκικής κατοχής!

Τα ανωτέρω υποστήριξε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Αναντολού, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της βρετανικής κυβέρνησης, Τζακ Στρο. Υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όρια ανοχής, ο βρετανός πολιτικός ισχυρίστηκε τα ακόλουθα εξοργιστικά: «Εάν ήταν δυνατόν να υπάρξει ένα ευτυχισμένο, ενωμένο νησί, καλώς, αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση, με ένα διζωνικό, δικοινοτικό Σύνταγμα. Αλλά η πλειοψηφία του λαού που ζει στο νησί, στο ελληνοκυπριακό μέρος, δεν θέλουν να το δεχθούν αυτό»!

Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία των βρετανικών προθέσεων, ο Στρό συμπλήρωσε: «Κάνω μια αναδρομή στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε, σχεδόν πριν από δέκα χρόνια. Γνωρίζω πολλά από αυτά που συνέβησαν στο τελευταίο μέρος των διαπραγματεύσεων και έχουν παγώσει , όχι βέβαια, κατά την άποψη μου, με ευθύνη των τουρκοκυπρίων. Επομένως, η άποψή μου είναι ότι η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να δεχθεί την πραγματικότητα, ότι υπάρχει διαίρεση, υπάρχει μια διχοτόμηση. Και τότε αυτά τα δύο μάλλον μικρά έθνη θα μπορούσαν να αναπτύξουν τις δικές τους σχέσεις και νομίζω ότι θα ήταν ένα καθαρότερο σύστημα».

Αυτοί είναι οι καλοί μας «σύμμαχοι» Άγγλοι, τους οποίους η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου και τα πολιτικά της ανδρείκελα του αντισυνταγματικού τόξου μας παρουσιάζουν ως πιστούς φίλους της Ελλάδος. Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν ξεχνούν τον βρώμικο ρόλο των Βρετανών τόσο κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας, τις ραδιουργίες τους κατά τον συμμοριτοπόλεμο και τα εγκλήματα εις βάρος του μαχόμενου κυπριακού Ελληνισμού, κατά τον επικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/me-tetoious-filous-ti-na-tous-kaneis-tous-echthrous-stathera-sto-pleuro-ths#ixzz3KGAAICWm

Exit mobile version