Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Flag of Greece

Άρθρο του Κώστα Αλεξανδράκη στην εφημερίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Πριν πούμε το οτιδήποτε, οφείλουμε να θυμίσουμε την φράση του Κονδύλη περί εξωτερικής πολιτικής και συμμαχιών, που πρέπει να καθορίζει τη σκέψη μας: «Οι σύμμαχοι αξίζουν για σένα τόσο, όσο αξίζεις εσύ γι” αυτούς. Καμιά συμμαχία και καμιά προστασία δεν κατασφαλίζει όποιον βρίσκεται μαζί της σε σχέση μονομερούς εξάρτησης».

Εδώ και αρκετό καιρό η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο κατάφωρα. Δεν είναι μόνο το Barbaros και τα τουρκικά πολεμικά σκάφη που «βολτάρουν» στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι και η φρεγάτα που έφτασε μέχρι το Σούνιο, είναι και οι δηλώσεις Ερντογάν – Νταβούτογλου που δυναμιτίζουν το κλίμα. Σε αυτό το κλίμα είναι μοιραίο να καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολη η εξεύρεση συμμάχων για τους τούρκους, αφού κανένας δεν θέλει να συνδεθεί με τον επιτιθέμενο και αυτόν που διαπράττει αδικία εις βάρος μέλους του ΝΑΤΟ και θεωρητικά εθνικά κυρίαρχης χώρας.

Και, όμως, αυτό το κατάφεραν οι σαμαροβενιζέλοι. Κατάφεραν να αντιστρέψουν την όλη κατάσταση εις βάρος της Ελλάδος και υπέρ των τούρκων. Δεν μπορεί να ερμηνευτεί αλλιώς το γεγονός πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συνομιλήσει με τον Νταβούτογλου και περιορίστηκε σε μία τηλεφωνική κλήση προς τον Αναστασιάδη, προς ενημέρωση. Τους δε σαμαροβενιζέλους, ούτε να τους δει δεν θέλησε, αφού έφυγε αμέσως πίσω για την Αμερική. Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού ενώπιον του αμερικανού αντιπροέδρου ο Νταβούτογλου προέβη σε νέες εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις.

Οι «σύμμαχοί» μας, λοιπόν, οι αμερικανοί ακόμα και σε μία ιστορική στιγμή που η Ελλάδα δέχεται τις τουρκικές προκλήσεις, επιλέγει να υποστηρίξει τους τούρκους, τασσόμενη στην σταθερή αμερικανική γραμμή για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με αυτούς. Η αμερικανική «γραμμή» εξωτερικής πολιτικής, όσο και αν δεν μας αρέσει είναι απολύτως λογική από την πλευρά τους, αφού δεν πρόκειται να ανεχθούν την ανάδυση μίας ισχυρής ναυτικής δύναμης που να τους ανταγωνίζεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Το πρόβλημα είναι αυτό που σημείωνε προ ημερών ομογενής ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ: «Η ελληνική διπλωματία πάσχει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει»!

Η μονίμως εχθρική στάση των ΗΠΑ απέναντι στα ελληνικά αιτήματα, καθιστά ολοένα και επιτακτικότερη την ανάγκη της γεωπολιτικής στροφής προς Ρωσία. Η Ρωσία του Πούτιν έχει επαναφέρει στην εξωτερική πολιτική της το τσαρικό αίτημα για άνοιγμα προς τις θερμές θάλασσες. Το εν λόγω αίτημα μπορεί να το ικανοποιήσει η Ελλάδα, λαμβάνοντας πολλά ανταλλάγματα από την ανερχόμενη υπερδύναμη, που έχει κατανικήσει τους αμερικανούς σε Συρία και Ουκρανία. Πέραν αυτών, τα γεωπολιτικά αξιώματα καθιστούν μία τέτοια συμμαχία εξαιρετικά υγιή, αφού η Ρωσία έχει ως συμφέρον της μία ισχυρή ναυτική συμμαχική δύναμη, που να συμπληρώνει την χερσαία υπεροχή της.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στην Ελλάδα ότι είναι αληθές το αγγλικό δόγμα του 19ου αιώνα που έλεγε ότι «η Αγγλία δεν έχει μόνιμους συμμάχους αλλά μόνιμα συμφέροντα». Η Ελλάδα έχει μόνιμα συμφέροντα, τα οποία και πρέπει να εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο και θα πρέπει να γίνει συγγνωστό στους «συμμάχους» της ότι θα τα πραγματώσει είτε με αυτούς, είτε εναντίον τους. Οπότε οι κυβερνώντες ας ξυπνήσουν και ας αντιληφθούν την αλήθεια που πρεσβεύουν οι θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Exit mobile version