Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταρρέουν οι Σαμαροβενιζέλοι – Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για το ανεκδιήγητο δίδυμο της συμφοράς

Καταρρέουν οι Σαμαροβενιζέλοι - Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για το ανεκδιήγητο δίδυμο της συμφοράς

Πριν από δύο μήνες περίπου, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είχαν βγει στα μικρόφωνα και ανακοίνωναν, με το γνωστό θράσος που τους διακατέχει, την έξοδο από το Μνημόνιο και το διώξιμο της τρόικα, ενώ δήλωναν με… περηφάνια ότι δεν χρειάζεται τις υπόλοιπες δόσεις από το ΔΝΤ. Παράλληλα, ζητούσαν παρασκηνιακά από τη Μέρκελ να ανοίξει συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, πιστεύοντας ότι με μια απόφαση για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων θα μπορούσαν άνετα να μαζέψουν 180 βουλευτές, επιμηκύνοντας έτσι τη θητεία της κυβέρνησής τους.

Οι δηλώσεις Βενιζέλου, την Πέμπτη το πρωί, για παράταση της ημερομηνίας εξόδου από το Μνημόνιο εξευτέλισε για μια ακόμη φορά τόσο αυτόν όσο και τον Σαμαρά. Από το «σκίζουμε τα μνημόνια» φτάσαμε στην παράτασή τους. Ερωτηθείς, μάλιστα, ο Βενιζέλος για τη διάρκεια αυτής της παράτασης δήλωσε ότι θα μπορούσε να έχει διάρκεια «κάποιων εβδομάδων ή μερικών ημερών», κάνοντας σαφώς βρώμικο «παιχνίδι» με τη χρήση των λέξεων και των εννοιών «εβδομάδες» και «ημέρες».

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ασφαλώς ένα τεράστιο φιάσκο για τους Σαμαρά – Βενιζέλο, οι οποίοι νόμιζαν ότι οι δανειστές θα τους κάνουν τα χατίρια και θα τους βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Τώρα, λούστηκαν με μια ακόμη ψυχρολουσία και προσπαθούν να διαχειριστούν τον πανικό τους για το πώς θα μπορέσουν να κρατηθούν στην εξουσία. Μόνο που οι εξελίξεις βρίσκονται πάνω από τις όποιες επιθυμίες αυτών των καταστροφέων του Τόπου και είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθούμε σε κάλπες πολύ πιο νωρίς απ’ όσο υπολογίζουν και οι ίδιοι.

Έχοντας χάσει κάθε ίχνος εσωτερικής συνοχής στα κόμματα στα οποία προσωρινά ηγούνται, δεν αποκλείεται να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του πολιτικού κλίματος και της αναβράζουσας λαϊκής οργής.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/katarreoun-oi-samarobenizeloi-mpros-gkremos-kai-pisw-rema-gia-to-anekdihght#ixzz3KMIhScKw

Exit mobile version