Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΑΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

CHINOOK_KARPATHOSL
 
 Λίγο πριν την επίσκεψη του Ε. Ευάγγελου Βενιζέλου στην Τουρκία οι «γείτονες» προκαλούν.
 Οι Τούρκοι κάλεσαν το πλήρωμα του ελικοπτέρου CH-47D Chinook που μετέφερε τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια, τον Α/ΓΓΕΘΑ ΚΑΙ Α/ΓΕΣ από τη Στρογγύλη προς τη Ρω να απομακρυνθεί γιατί “πετάει σε τουρκικό εναέριο χώρο”.

Η Τουρκία προσπαθεί να αμφισβητήσει την ελληνικότητα οκ΄πκληρου του συμπλέγματος της νήσου Μεγίστης (Μεγίστη, Ρω, Στρογγύλλη και τα νησάκια της περιοχής). 
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου φυσικά δεν απάντησε στην τουρκική κλήση.
Ενώ το CH-47D Ν.Δένδιας προσγειωνόταν στο νησί δύο τουρκικά F-16 που είχαν απογειωθεί από κοντινό αεροδρόμιο (πιθανότατα του Ντάλαμαν και όχι από την Μπαντίρμα που αρχικά είχε διαρρεύσει)  προσέγγισαν την περιοχή και δήλωσαν αναχαίτιση του αεροσκάφους, αφού προηγουμένως το είχαν εγκλωβίσει με το σύστημα ελέγχου πυρός!
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλησε να μεταβεί στην Μεγίστη (Καστελόριζο),όπου η τουρκική Αεροπορία θέλησε να δοκιμάσει για άλλη μια φορά «πόσο κόβει το σπαθί του». Το οποίο κρατήθηκε για άλλη μια φορά μέσα στην θήκη του, φυσικά…
Το εντυπωσιακό είναι ότι το ελικόπτερο δεν είχε κοντά του ελληνικά μαχητικά. Κάποιοι νομίζουν ότι «οι απέναντι θα τους λυπηθούν»Πλανώνται πλάνη οικτράν. Όπου βρουν ευκαιρία θα προκαλέσουν και θα απαξιώσουν.
Τέτοιο επεισόδιο είχε να συμβεί από το 1997 όταν επέστρεφε από την Κύπρο ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας Α.Τσοχατζόπουλος με το C-130H.
πηγή
Exit mobile version