Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το εκδικητικό σύνδρομο της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά κατά των Ελλήνων

Το εκδικητικό σύνδρομο της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά κατά των Ελλήνων

Κάθε φορά κατά την οποία γίνεται μια διαπραγμάτευση με την τρόικα, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ξεκινά με «κόκκινες γραμμές». Η τρόικα παρουσιάζεται στον Ελληνικό Λαό ως «ο κακός» της υπόθεσης, ενώ η κυβέρνηση ως «η καλή» που προσπαθεί για το καλό του Τόπου. Στη συνέχεια οι «κόκκινες γραμμές» αρχίζουν να κινούνται προς τα πίσω. Κάποιες ξεθωριάζουν, κάποιες εξαφανίζονται, κάποιες (συνήθως αυτές που ενδιαφέρουν λιγότερο τους τοκογλύφους) μένουν, για να έχει η κυβέρνηση να λέει ότι έσωσε πράγματα που επιζητούσε διαρκώς η τρόικα.

Τα «φρέσκα νέα» είναι ότι ένα νέο Μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών, με ακόμη πιο σκληρά μέτρα και με το ΔΝΤ να παραμένει στην Ελλάδα. Οι δανειστές φέρονται ως τα απόλυτα αφεντικά, ενώ οι Σαμαράς – Βενιζέλος βλέπουν ξεκάθαρα ότι οι εντολείς τους τούς αντιμετωπίζουν πλέον ως στυμμένες λεμονόκουπες. Οι όποιες συζητήσεις γίνονται αυτή τη στιγμή στο παρασκήνιο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πολιτικό παζάρι της κυβέρνησης, καθαρά για λόγους επιβίωσης και παραμονής της στην εξουσία, χωρίς να θίγεται έστω και στο ελάχιστο το καθεστώς της σύγχρονης δουλοπαροικίας – «κινεζοποίησης», το οποίο όχι μόνο παγιώνεται, αλλά θα ενισχυθεί και με νέα δυσβάσταχτα μέτρα.

Οι διεθνείς τοκογλύφοι επιθυμούν πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι αντιλαμβάνονται τη Χώρα μας ως το ιδανικό πειραματόζωο για τις απάνθρωπες δοκιμές τους. Το μόνο για το οποίο νοιάζεται η κυβέρνηση είναι για το πώς θα μπορέσει να βρει τους 180 βουλευτές για να εξακολουθήσει να βρίσκεται στην εξουσία, «χαρατσώνοντας» τους Έλληνες. Οι δανειστές δεν θέλουν να κάνουν κανένα «δωράκι» σε μια κατάπτυστη κυβέρνηση, η οποία πνέει τα λοίσθια και είναι λαομίσητη.

Τα όποια ανώδυνα «δωράκια» τα κρατάνε για τη νέα κυβέρνηση υποτελών προς αυτήν, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές και θα έχει ως κεντρικό βραχίονα τον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, για να «ελαφρύνουν» κάπως το κλίμα. Από την άλλη μεριά, όμως, όσο περισσότερο αντιλαμβάνονται στη νυν κυβέρνηση ότι είναι οριστικά ξεπουλημένοι και ότι ο πολιτικός της χρόνος έχει τελειώσει, τόσο πιο αδίστακτοι, αναίσθητοι και ανάλγητοι θα γίνονται απέναντι στους Έλληνες, προκειμένου να τους εκδικηθούν.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-ekdikhtiko-sundromo-ths-kubernhshs-kata-twn-ellhnwn#ixzz3KRwEStRA

Exit mobile version