Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όσες ονομασίες κι αν αλλάξει το ΠΑΣΟΚ είναι τελειωμένο διά παντός

Όσες ονομασίες κι αν αλλάξει το ΠΑΣΟΚ είναι τελειωμένο διά παντός

Η νέα εφευρετική απάτη του ΠΑΣΟΚ που ακούει στο όνομα Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη έκανε δειλά – δειλά την εμφάνισή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε φωτογραφία, λοιπόν, που ανέβασε η Χαριλάου Τρικούπη στους επίσημους λογαριασμούς του ΠΑΣΟΚ σε Facebook και Twitter, εμφανίζει ένα εξάμβλωμα στο οποίο απεικονίζεται το έμβλημα με τον πράσινο ήλιο και το λογότυπο του κόμματος, ενώ σε κόκκινο φόντο αποτυπώνονται οι λέξεις Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των 58 και την αποτυχημένη παρουσία της «Ελιάς» στις Ευρωεκλογές, έρχεται τώρα ένα νέο λεκτικό εγχείρημα του Βενιζέλου για να αποτελέσει τον μανδύα – κουρέλι που θα κρύψει την γύμνια και την ασχήμια του ΠΑΣΟΚ. Στην ουσία όλα αυτά τα κόλπα του Βενιζέλου δεν είναι τίποτα άλλο από τα τελευταία ζουμιά μιας στυμμένης λεμονόκουπας. Αρκετοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο οι «κηπουροί» του Τζέφρυ) θα ήθελαν στυμμένη λεμονόκουπα να αποτελεί μόνο ο Βενιζέλος και η αυλή του, προκειμένου να απαλλαγούν απ΄αυτούς και να δοκιμάσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους, προσπαθώντας «να πιάσουν στασίδι για τον χειμώνα», δηλαδή να είναι σε αναμονή για την συμμετοχή τους στη νέα μορφή συνεργασίας και συγκυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Το ζητούμενο βεβαίως είναι να καταφέρει να μπει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, και αν γίνεται να βρεθεί πάνω από το μόρφωμα του Θεοδωράκη. Ταυτόχρονα, όμως, σκέφτονται ότι θα είναι ίσως καλύτερο να υποστεί μια νέα οδυνηρή ήττα ο Βενιζέλος, με όσο το δυνατόν πιο χαμηλό ποσοστό (αλλά εντός βουλής πάντοτε), μήπως και τον διώξουν από την ηγεσία και μπορέσουν να διαπραγματευτούν, με νέο φύλαρχο, το πολιτικό τους τομάρι μετεκλογικά.

Η ουσία, όμως, παραμένει στο γεγονός ότι όσο παραμένουν στην κυβέρνηση (και αυτό προφανώς θα συνεχιστεί μέχρι και την ημερομηνία της ψηφοφορίας για ΠτΔ) τόσο περισσότερο συρρικνώνονται και δεν μπορούν να ελπίζουν στην παραμικρή ανάκαμψη. Όλες οι ενδείξεις και πολύ περισσότερο τα γεγονότα δείχνουν ότι το πανάθλιο αυτό κατασκεύασμα του ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει διά παντός. Δεν έχει το παραμικρό ρεύμα στον Λαό, ενώ επίσης δεν έχει – έστω και στοιχειωδώς- ηγετικά στελέχη ικανά να σηματοδοτήσουν ένα «νέο ξεκίνημα».

Αντιθέτως, αποτελείται από ένα τσούρμο (διε)φθαρμένων πολιτικάντηδων, γαντζωμένων μετά μανίας στην εξουσία, γεγονός που τους κάνει ακόμη πιο γλοιώδεις και αποκρουστικούς στα μάτια του Ελληνικού Λαού.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oses-onomasies-ki-an-allajei-to-pasok-einai-teleiwmeno-dia-pantos#ixzz3KRwqYAFI

Exit mobile version