Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Στο έλεος της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής αφήνονται τα ΑμεΑ

Σύμφωνα με καταγγελίες ανάδοχων οικογενειών ενηλίκων ΑμεΑ, ενήλικοι πολίτες με σοβαρή αναπηρία αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο για την ψυχική και σωματική τους υγεία, καθώς αδυνατούν να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία και βοηθητικά επιδόματα.

Πιο συγκεκριμένα, με τον νόμο 4109/2013, πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση πέντε Μονάδων  Κοινωνικής Φροντίδας και των παραρτημάτων τους. Κατ’ επέκταση και το ίδρυμα «ΜΗΤΕΡΑ» όπως και το παράρτημά του, συγχωνεύτηκε με το Αναρρωτήριο Πεντέλης, δημιουργώντας το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής. Στο Κέντρο αυτό έγινε αλλαγή και στη σύσταση της διοίκησης, με τη νέα διοίκηση να εμφανίζεται απρόθυμη να καλύψει οικονομικά τις θεραπείες και τα προγράμματα των ενδιαφερομένων, όπως εργοθεραπεία ή μουσικοθεραπεία.  Σύμφωνα με ανάδοχους γονείς, σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει καταβληθεί το επίδομα για τις τρέχουσες ανάγκες των ατόμων, σε διάστημα πολλών μηνών.

Ως συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις οι αρμόδιες αρχές κάνουν τα στραβά μάτια και αρνούνται να λάβουν το μερίδιο των ευθυνών τους. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και ο επίτροπος του αρμόδιου υπουργείου αλληλοκατηγορούνται. Το αποτέλεσμα ωστόσο αυτών των καταστάσεων επιβαρύνει τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, τα οποία παλινδρομούν και απομονώνονται, με συνέπεια την αυξανόμενη δυσκολία στην ένταξη και προσφορά τους στην κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-sto-eleos-ths-mnhmoniakhs-kubernhtikhs-politikhs-afhnontai#ixzz3KXzs5cPQ

Exit mobile version