Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Τρομακτικές οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στην ακριτική Θράκη

Τόσο τα νοσοκομεία, όσο και τα περισσότερα κέντρα υγείας στη Θράκη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα μάλιστα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, τα κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων ή αποσπάσεων δεν αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις με τις γνωστές συνέπειες.

Σε πολλές περιπτώσεις, για την επιφανειακή αποκατάσταση του προβλήματος, επιλέγεται είτε η περιστασιακή κάλυψη των κενών από επικουρικούς ιατρούς, είτε η μετακίνηση των ιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Η τελευταία μάλιστα πρακτική, πραγματοποιείται πολλές φορές χωρίς τη συγκατάθεση των ίδιων των γιατρών, γεγονός που αποτελεί άμεση παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και κεκτημένων.

Οι συνέπειες φυσικά είναι αναρίθμητες, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Από τη μία πλευρά, νοσηλευτές και ιατροί εξουθενώνονται ψυχικά και σωματικά, στην προσπάθεια τους να καλύψουν κενά και ελλείψεις. Από την άλλη, Έλληνες πολίτες αδυνατούν να λάβουν την περίθαλψη που δικαιωματικά τους αναλογεί, με αποτέλεσμα να τίθεται η υγεία τους σε κίνδυνο. Φυσικά, η εικόνα που παρουσιάζει το σύστημα υγείας της Θράκης αποτελεί την μικρογραφία της γενικότερης σήψης και κατάρρευσης που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-tromaktikes-oi-elleipseis-sta-nosokomeia-kai-kentra-ugeias#ixzz3KczerVd8

Exit mobile version