Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα βρήκανε! Τσίπρας και Βενιζέλος συμφώνησαν για την μετά την πτώση Σαμαρά εποχή

Τα βρήκανε! Τσίπρας και Βενιζέλος συμφώνησαν για την μετά την πτώση Σαμαρά εποχή

Μην ήταν η «ευαισθησία» Βενιζέλου και Τσίπρα για τα εθνικά θέματα η αιτία της συνάντησής τους που διήρκεσε 2 ώρες; Όχι βέβαια, αυτά είναι για να τα πιστεύουν οι αφελείς. Εξάλλου και ο Τσίπρας εξέφρασε τις ίδιες θέσεις για παθητική στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, αφού συμφώνησε για το κοινό υπουργικό συμβούλιο με Ερντογάν, απλά διαφώνησε με την χρονική συγκυρία.

Ο πραγματικός λόγος της συνάντησης υπήρξε η αναζήτηση των σημείων επαφής μεταξύ των δυο κομμάτων προκειμένου να διαμορφωθεί η επόμενη μέρα μετά τις αναπόφευκτες πρόωρες εκλογές και ο σχηματισμός κυβέρνησης με πυλώνα τον Σύριζα και δορυφόρους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Η συνάντηση και η μακρά συνομιλία Βενιζέλου-Τσίπρα επιβεβαιώνουν τα όσα δήλωσαν από το Λονδίνο ηγετικά στελέχη του Σύριζα, τα οποία είχαν ευθέως κάνει λόγο για μετεκλογική σύμπλευση και συμπόρευση του κόμματος της Κουμουνδούρου με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Καθώς φαίνεται, η Χαριλάου Τρικούπη ανταποκρίθηκε θετικά στο άνοιγμα με τις πλάτες Τσίπρα των στελεχών του Σύριζα, με αποτέλεσμα τη σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κομμάτων. Η χρονική διάρκεια της συνάντησης δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας περί του αντικειμένου συζήτησης. Οι δηλώσεις μάλιστα Βενιζέλου, στις οποίες επισήμανε πως η συνομιλία με Τσίπρα έγινε σε κλίμα «εθνικής συνεννόησης», καθιστά σαφή και ξεκάθαρο το βαθμό εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού.

Εν κατακλείδι, διαφαίνεται και το τελικό ρήγμα εντός της Χούντας, με τον Βενιζέλο να αναζητά λύσεις ανάγκης, εγκαταλείποντας τον μέχρι σήμερα συνέταιρο Σαμαρά. Με απλά λόγια, θύμα της εξέλιξης αυτής είναι μονάχα ο Σαμαράς, ενώ αντιθέτως Τσίπρας και Βενιζέλος καρπώνονται οφέλη τόσο σε προσωπικό όσο και σε κομματικό επίπεδο.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, αναφέρουν πως θα επιδιωχθεί νέα συνάντηση μεταξύ των προέδρων ΠΑΣΟΚ και Σύριζα, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία δια της οποίας επικυρώνεται ο πολιτικός γάμος Σύριζα και ΠΑΣΟΚ προς μετεκλογική χρήση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ta-brhkane-tsipras-kai-benizelos-sumfwnhsan-gia-thn-meta-thn-katarreush-sam#ixzz3Kg0smtF6

Exit mobile version