Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΙ…ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

kypros.

Άρθρο της Κορίνας Πενέση στην Εθνική εφημερίδα «Εμπρός»

Εννέα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, τον Νοέμβρη του 1983, η τουρκική ηγεσία, υπό τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς προβαίνει εντελώς παράνομα στην ανακήρυξη του κατοχικού μορφώματος ως κράτους και μάλιστα με την ονομασία «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), σκοπεύοντας έτσι να εδραιώσει τον έλεγχό της στην περιοχή.

Η μονομερής και εντελώς παράνομη αυτή ενέργεια καταδικάστηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Με αποφάσεις τους, ζητούσαν την απόσυρση της ενέργειας αυτής και συνάμα καλούσαν όλα τα κράτη να μην την αναγνωρίσουν. Έτσι, αναγνωρίζεται μονάχα η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ το ψευδοκράτος αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

Σαράντα χρόνια από την τουρκική εισβολή και το κυπριακό ζήτημα αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Φέτος, με αφορμή την 31η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους οι εορτασμοί υπήρξαν μεγαλειώδεις, με συμμετοχή και εκπροσώπων «από τη μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα, που επιθυμεί μια πολιτική διευθέτηση στην Κύπρο στη βάση της πολιτικής ισότητας δύο λαών»… Οι εκπρόσωποι αυτοί λοιπόν, αναφέρουν ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι πάντα κατέβαλλαν προσπάθειες ώστε να βρεθεί λύση στο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου και ρίχνουν τις ευθύνες για την μη επίτευξή της στους Ελληνοκύπριους. Τόνισαν, επίσης, ότι πρέπει επιτέλους να γίνει αποδεκτή η πραγματικότητα ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη…

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που συνεχίζεται η ένταση που δημιούργησαν οι Τούρκοι με την θρασύτατη προσβολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ο τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Τσαβούσογλου ανακοινώνει ότι σε περίπτωση που η Αθήνα, η Αίγυπτος και η Κύπρος οριοθετήσουν κοινή ΑΟΖ, τότε η χώρα του θα στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή για να εμποδίσει εξελίξεις που είναι αντίθετες με τα συμφέροντά της.

Και σαν να μην έφτανε η ήδη υπάρχουσα ένταση, ήρθε και ο Ερντογάν να υποδυθεί τον καθηγητή Ιστορίας. Έτσι λοιπόν, μαθαίνουμε εμείς οι αδαείς την καινούργια θεωρία ότι η Αμερική ανακαλύφθηκε όχι από τον Κολόμβο, αλλά από τους μουσουλμάνους. Υποστηρίζει ότι μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν φτάσει στην Αμερική πριν από το 1178, άρα πριν από τον Κολόμβο, ενώ ο τελευταίος αναφέρει την ύπαρξη τζαμιού σε λόφο στις ακτές της Κούβας. Η κυβέρνησή του, λέει, είναι διατεθειμένη να χτίσει ένα τζαμί στον συγκεκριμένο λόφο, εφόσον πάρει την άδεια από την κουβανική κυβέρνηση.

Καταπώς φαίνεται, οι γείτονες διαθέτουν αρκετή όρεξη ώστε να κατασκευάζουν μύθους, όχι μόνο όσον αφορά την ανακάλυψη της Αμερικής, αλλά και όσον αφορά την ανακήρυξη ψευδοκράτους (και συνεχή παρενόχληση) στην Κύπρο.  Ζουν στο δικό τους παραμύθι, στο οποίο οι δράκοι είναι οι ίδιοι και ταλαιπωρούν χιλιάδες αθώους ανθρώπους με τις μεθόδους που ακολουθούν,  με υποστηρικτές όπως οι «σύμμαχοί» μας, οι αιώνιοι Άγγλοι και με την εξωτερική πολιτική που ασκούν. Το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει όχι μόνο δεν πρόκειται να επιλυθεί, αλλά αντιθέτως θα διογκώνεται.

Exit mobile version