Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος να αποχωρήσει ο ανάδοχος του Μετρό – Στον “αέρα” τα έργα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος να αποχωρήσει ο ανάδοχος του Μετρό - Στον “αέρα” τα έργα

Με τα νεύρα και την υπομονή των Θεσσαλονικέων παίζουν πλέον ανοιχτά οι ανευθυνο-υπεύθυνοι του Μετρό Θεσσαλονίκης, αφού το Διοικητικό Δικαστήριο δικαίωσε την ανάδοχο κοινοπραξία, κρίνοντας ότι έχει το δικαίωμα να εγκαταλείψει αμέσως το πολύπαθο έργο και μάλιστα χωρίς κόστος για την ίδια.

Κατά το σκεπτικό της απόφασης η Αττικό Μετρό κακώς επέκτεινε μονομερώς το χρονοδιάγραμμα παραμονής του εργολάβου μέχρι τον Νοέμβριο του 2016. Η επόμενη μέρα του μετρό εξαρτάται από τις διαθέσεις της κοινοπραξίας, η οποία, εάν αποχωρήσει, το υπολειπόμενο αντικείμενο του έργου αναγκαστικά θα επαναδημοπρατηθεί, κάτι που σημαίνει νέες καθυστερήσεις.

Βέβαια, ο εργολάβος μπορεί να παραμείνει στο έργο, εκδοχή που είναι η πιθανότερη, και με ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί τη θετική για τον ίδιο πρώτη απόφαση της διαιτησίας, να ζητήσει διαπραγμάτευση με το ελληνικό δημόσιο για μία συμβιβαστική λύση-πακέτο, που θα περιλαμβάνει ένα μέρος των οικονομικών διεκδικήσεών του.

Εύλογο για εμάς το ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν νομικά να προστατεύονται αποκλειστικά και μόνον οι ιδιώτες εργολάβοι, χωρίς να προστατεύονται τα συμφέροντα του Δημοσίου και των χρηστών του; Πότε η δικαιοσύνη θα ανοίξει το φάκελο των δημοσίων έργων, ώστε να λογοδοτήσουν όσοι διασπάθισαν δημόσιο χρήμα, στερώντας το από τον ελληνικό λαό;

Το σίγουρο είναι ότι η χώρα χρειάζεται ανθρώπους οι οποίοι αυτά που έλεγαν χθες θα λένε και σήμερα. Όχι αυτούς που κοιτάνε πού φυσάει για να πάνε, αλλά αυτούς που πάνε ακόμη και κόντρα στον άνεμο.

xathess.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/thessalonikh-eleutheros-na-apochwrhsei-o-anadochos-tou-metro-ston-aera-ta-e#ixzz3KpRnU1la

Exit mobile version