Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τους τάραξαν στη «φάπα»: Βέβαιη η παράταση του μνημονίου και τα νέα σκληρότερα μέτρα!

Τους τάραξαν στη «φάπα»: Βέβαιη η παράταση του μνημονίου και τα νέα σκληρότερα μέτρα!

Τρομαχτικό το δράμα του Σαμαρά: Τα δίνει όλα στην τρόικα και αυτοί τον «φτύνουν» ζητώντας περισσότερα

Δεν εξελίσσεται η «διαπραγμάτευση» με την τρόικα, όπως θα την ήθελαν οι σαμαροβενιζέλοι. Το αποφασισμένο σχέδιο των δύο δικτατορίσκων που λυμαίνονται τον τόπο ήταν να συμφωνήσουν εξ αρχής σε νέα επαίσχυντα και σκληρά μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού, υπό τη μορφή ενός νέου μετονομασμένου μνημονίου, υπό την επωνυμία Ενισχυμένη Προληπτική Γραμμή Στήριξης (ECCL), και να πάνε σε εκλογές ως… αντιμνημονιακοί, λέγοντας ότι το μνημόνιο τελείωσε, σε μία παράφραση του «ο Βασιλιάς απέθανε, Ζήτω ο Βασιλιάς».

Πίστευαν οι σαμαροβενιζέλοι ότι η τρόικα θα έκανε αποδεκτή τη συμφωνία, ώστε να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις απαραίτητες συναντήσεις στο Σίτυ με εκπροσώπους του τοκογλυφικού κεφαλαίου και κατέστησε σαφές ότι και αυτός… δικός τους είναι. Έτσι το επιχείρημα για τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν περνά στην τρόικα, η οποία απαιτεί πλέον από τους σαμαροβενιζέλους να τελειώνουν με το νέο μνημόνιο άμεσα, για να μην χρειαστεί να το υπογράψει ο Alexis, σημειώνοντας επιπλέον ότι ό,τι συμφωνηθεί θα πρέπει να ψηφιστεί ΤΩΡΑ για να μην πάρει πολιτικό κόστος ο… διάδοχος.

Έτσι, παρότι η κυβέρνηση δίνει κυριολεκτικά «γη και ύδωρ» στους διεθνείς τοκογλύφους, αποδεχόμενη μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και ολοκαίνουργιους φόρους, η τρόικα επιμένει ζητώντας ολοένα και περισσότερα, φέρνοντας σε απελπισία τον Σαμαρά. Ακόμα χειρότερα, την ίδια ώρα που ο Σαμαράς έλεγε ότι «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα», η τρόικα έβγαζε στην δημοσιότητα επιστολή της κυβέρνησης, στην οποία γινόταν ευθέως λόγος για νέα μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων και νέους φόρους.

Επιπροσθέτως των παραπάνω και αφού η κυβέρνηση δέχτηκε αυτό το νέο χτύπημα, παρακαλώντας για την επιστροφή της τρόικα και την σύναψη της συμφωνίας άμεσα, ώστε να εξαπολυθεί η προπαγάνδα των καναλιών, οι τροϊκανοί συνεχίζουν να μην ικανοποιούνται. Έτσι πλέον θεωρείται βεβαία και η παράταση του παρόντος μνημονίου, αφού δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία, ακόμα και με αυτούς τους επαίσχυντους όρους.

Ο επικεφαλής του Euroworking Group κ. Τόμας Βίζερ είπε σε δηλώσεις του ότι η παράταση του μνημονίου είναι πλέον βέβαιη, αφού δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία πριν τα μέσα Δεκέμβρη, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει αίτημα ΤΩΡΑ για παράταση του μνημονίου.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tous-tarajan-sth-fapa-bebaih-h-paratash-tou-mnhmoniou-kai-ta-nea-sklhrotera#ixzz3KpypqaUu

Exit mobile version