Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Ανύπαρκτη η Δημόσια Υγεία στη Σάμο: 34χρονος ξεψύχησε περιμένοντας το ασθενοφόρο

Η εικόνα κατάρρευσης που παρουσιάζουν οι μονάδες υγείας στη Σάμο αλλά και τα κοντινά ακριτικά νησιά, οι Φούρνοι και η Ικαρία, έχουν οδηγήσει τους κατοίκους σε απελπιστική κατάσταση και τους εργαζόμενους στα όρια της κατάρρευσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό καθώς και οι φτωχές υποδομές, έχουν θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε με τον άδικο θάνατο ενός νέου οικογενειάρχη, ο οποίος ξεψύχησε, πριν λίγες ημέρες, περιμένοντας το ασθενοφόρο. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου, καθώς σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, η συγχώνευση ΚΥ και νοσοκομείων καθώς και το κλείσιμο ιατρείων του ΕΟΠΥΥ οδήγησαν στην κατακόρυφη μείωση των υγειονομικών μονάδων, των εργαστηρίων και του προσωπικού. Να συνυπολογιστεί στη γενική κατάσταση και η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, καθώς στο νησί υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο στελεχωμένο με πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς, η κυβερνητική πολιτική των μειώσεων και των περικοπών στην υγεία, θυσιάζει τόσο τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι βάλλονται οικονομικά, κοινωνικά και κυρίως βιοτικά, όσο και τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, οι οποίοι έχουν χάσει βασικά εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-anuparkth-h-dhmosia-ugeia-sth-samo-34chronos-jepsuchhse-per#ixzz3KuigsbsE

Exit mobile version