Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – τα ΑμεΑ βιώνουν στο διπλάσιο τις συνέπειες της αντεθνικής κυβερνητικής πολιτικής

Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Η συγκεκριμένη μέρα λοιπόν φανερώνει στο μέγιστο βαθμό τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, με το ΕΣΥ λαβωμένο και τη Δημόσια Παιδεία σε κατάρρευση.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες υγείας, τα άτομα έχουν πλέον μειωμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες του ΕΣΥ, ενώ η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στα ΚΕΠΑ, στα κέντρα δηλαδή πιστοποίησης αναπηρίας, όπου λόγω μειωμένου προσωπικού, πολλοί αναγκάζονται να περιμένουν μήνες μέχρι να λάβουν την πιστοποίηση. Πέραν αυτών, η κυβέρνηση και φυσικά ο αρμόδιος υπουργός κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, φρόντισαν να περικόψουν τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑμεΑ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται και οι ίδιοι σε δυσβάσταχτη οικονομική κατάσταση, αλλά και οι οικογένειές τους.

Απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με αναπηρία, η στάση της κυβέρνησης κρίνεται τουλάχιστον ανάλγητη και υποκριτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το ποσοστό των ατόμων ΑμεΑ στη χώρα μας είναι 15%, ενώ η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει μόνον το 9,8%. Στα μάτια της γραφειοκρατίας, τα ΑμεΑ αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας. Χαρακτηριστική είναι η απουσία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας που εμφανίζονται σε αυτόν τον πληθυσμό, σε αντίθεση με άλλες υποομάδες- μειονότητες ( όπως οι Ρομά), για τις οποίες έχουν γίνει ενδελεχείς έρευνες και εκθέσεις.

Ουσιαστικά, οι πολίτες με αναπηρία όχι μόνο αντιμετωπίζουν πιο έντονα τις συνέπειες της προδοτικής και εξοντωτικής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά παράλληλα εισπράττουν την αδιαφορία του κυρίου Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας Βρούτση, ο οποίος παραμένει ανάλγητος απέναντι στα προβλήματά τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-pagkosmia-hmera-atomwn-me-anaphria-ta-amea-biwnoun-sto-dipl#ixzz3L0Pk70Bv

Exit mobile version