Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελείωσε και για τους Αμερικανούς ο Σαμαράς: Μύθος η ανάπτυξη, νέα κρίση το 2015

Τελείωσε και για τους Αμερικανούς ο Σαμαράς: Μύθος η ανάπτυξη, νέα κρίση το 2015

Το αμερικανικό ινστιτούτο αναλύσεων Stratfor αποτελεί έναν ακόμη υπερατλαντικό οργανισμό, ο οποίος αποκαθηλώνει τον Σαμαρά και την καλοπληρωμένη προπαγάνδα της «οικονομικής ανάκαμψης».

Αντί ανάπτυξης, την οποία επικαλούνται όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ο Σαμαράς και η συμμορία του, το αμερικανικό ινστιτούτο εκτιμά πως η Ελλάδα θα αποτελέσει το επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης και το 2015. Επισημαίνει μάλιστα, πως οι πρόωρες εκλογές δείχνουν σίγουρες, καθώς καθίσταται αδύνατη η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Το Stratfor προβλέπει πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα προκύψουν νέες δυνάμεις για να καλύψουν πολιτικά κενά που δημιουργούνται από συμμαχίες πολιτικών κομμάτων που μέχρι πρότινος ήταν αντίπαλα. Εκτιμά δηλαδή, πως η συμπόρευση φιλελεύθερων με μαρξιστές και σοσιαλιστές καθίσταται αναγκαία, προκειμένου να αποτραπεί ο δρόμος προς την εξουσία για τα νέα κόμματα που έρχονται στο προσκήνιο. Αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά, στη συμμαχία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2012, η οποία φάνταζε μέχρι εκείνη την εποχή αδύνατη.

Αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός πως ο αμερικανικός παράγοντας έχει γυρίσει ολοκληρωτικά την πλάτη στον Σαμαρά και την κυβέρνησή του, ποντάροντας στην επόμενη μέρα με Τσίπρα και Σύριζα στην εξουσία. Το άδειασμα μάλιστα αναδείχθηκε μεγαλοπρεπώς στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, με τους αμερικανούς να αναφέρουν στο κείμενο της δήλωσης τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Η διεθνής απομόνωση της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά είναι ένα γεγονός το οποίο καταδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η κλεψύδρα έχει αδειάσει για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επιπλέον πως οι μέχρι πρότινος εταίροι της έχουν στραφεί ευθέως στον Τσίπρα. Η εμφανής υποστήριξή τους προς το Σύριζα δε, καθιστά σαφές πως η Κουμουνδούρου έχει διαβεβαιώσει τους διεθνείς δανειστές πως τα συμφέροντά τους δεν πρόκειται να απειληθούν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/teleiwse-kai-gia-tous-amerikanous-o-samaras-muthos-h-anaptujh-nea-krish-to#ixzz3L3u8DOBe

Exit mobile version