Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νταβούτογλου προς Σαμαροβενιζέλους: Δώστε μου ό,τι θέλω πριν τα πάρω μόνος μου!

Νταβούτογλου προς Σαμαροβενιζέλους: Δώστε μου ό,τι θέλω πριν τα πάρω μόνος μου!

Άλλη μία ηχηρή «σφαλιάρα» έφαγαν οι σαμαροβενιζέλοι από τον Νταβούτογλου, ο οποίος ουσιαστικά τους είπε ότι οι τουρκικές προκλήσεις και οι παραβιάσεις θα σταματήσουν μόλις ικανοποιηθούν όλες οι τουρκικές παράλογες απαιτήσεις.

Μετά την υποδοχή… πρωθυπουργού που του επεφύλαξαν οι ραγιάδες της συγκυβέρνησης, αποκλείοντας ολόκληρο το κέντρο των Αθηνών και διατάσσοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, οι σαμαροβενιζέλοι παρακάθησαν μετά του Νταβούτογλου στην συνεδρίαση στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος – Τουρκίας».

Στην ομιλία του ο τούρκος πρωθυπουργός πραγματοποίησε διπλή πρόκληση, γεγονός λογικό αφού πριν είχε πει ευθέως στους σαμαροβενιζέλους ότι «ευτυχώς που είστε εσείς και κάνω ό,τι θέλω». Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη, η οποία φυσικά δεν υπάρχει αφού στην Θράκη υπάρχει μία θρησκευτική μειονότητα Ελλήνων, τους οποίους προσπαθεί να προσεταιριστεί η Τουρκία μέσω της δράσεως των πρακτόρων του προξενείου. Επίσης είπε στους σαμαροβενιζέλους ότι θα συνεχίσει να προκαλεί και να παραβιάζει, έως ότου κάνουν πραγματικότητα όλες τις τουρκικές απαιτήσεις.

Συγκεκριμένα είπε:

Για Θράκη: «Συνομιλήσαμε εδώ με τους Θρακιώτες ομογενείς όσο και με την ελληνική μειονότητα που ήλθε εδώ από την Κωνσταντινούπολη. Δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω ποιός είναι ποιός. Υπήρχαν προκαταλήψεις του παρελθόντος που δημιουργούσαν εμπόδια αλλά τώρα έχουμε κατανοήσει ότι η σχέση των δύο χωρών δεν είναι ανταγωνιστική αλλά συνεργασίας»

Για τουρκικές προκλήσεις: «Για το Κυπριακό σας απευθύνω έκκληση: ελάτε να επιλύσουμε το θέμα, να αξιοποιήσουμε τον ενεργειακό πλούτο. Χρειαζόμαστε οραματιστές, η ειρήνη ποτέ δεν έβλαψε ποτέ. Όσο θα αναπτύσσονται οι οικονομικές σχέσεις και οι ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών θα απομακρύνεται ο κίνδυνος θερμών επεισοδίων»

Εάν στο συγκεκριμένο «επιχειρηματικό φόρουμ» υπήρχε ελληνική αντιπροσωπεία, θα έπρεπε φυσικά να έχει υπάρξει αποχώρησή της και τερματισμός της επισκέψεως Νταβούτογλου, αν είχε γίνει το λάθος να αρχίσει η επίσκεψη. Ποια ήταν όμως η απάντηση των σαμαροβενιζέλων στις προκλήσεις Νταβούτογλου; Η επίκυψη! Ούτε καν αντίδραση για την αναφορά του Νταβούτογλου στα Σεπτεμβριανά του 1955!

Σας παραθέτουμε σχετικά αποσπάσματα:

Σαμαράς: «Η σχέση εμπιστοσύνης και η καλή γειτονία είναι αναγκαία για να ανέβουν οι σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μας είναι η ευρύτερη ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, για την ευόδωση του στόχου αυτού οι δύο κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να εργάζονται σταθερά»  – Σχόλιο: Και το Barbaros σε αυτή την κατεύθυνση… εργάζεται;

Βενιζέλος: «η Τουρκία είναι μία μεγάλη αγορά και η Ελλάδα στηρίζει την προσέγγισή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση» – Σχόλιο: Αυτοί θέλουν να μας πάρουν τα κοιτάσματα και ο Βενιζέλος θέλει να τους βάλει στην Ευρώπη…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ntaboutoglou-pros-samarobenizelous-dwste-mou-oti-thelw-prin-ta-parw-monos-m#ixzz3L7T9JcRk

Exit mobile version