Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Καστοριά, Θάσος

Κλιμάκιο συναγωνιστών από τη Δυτική Μακεδονία επισκέφθηκε τον τόπο καταγωγής του Ίωνα Δραγούμη, το Βογατσικό Καστοριάς, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014. Στην κεντρική πλατεία του Βογατσικού, όπου υπάρχει ο ανδριάντας του Ίωνα Δραγούμη, ο συναγωνιστής Τούφας Στέλιος, εκπροσωπώντας την Χρυσή Αυγή στη Δυτική Μακεδονία, κατέθεσε στεφάνι ως ελάχιστο δείγμα τιμής και μνήμης στον μεγάλο αυτόν Έλληνα ο οποίος δολοφονήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους στις 31 Ιουλίου 1920. Ο Εθνικός Ύμνος και ο ύμνος του κινήματος μας έκλεισαν την λιτή και σεμνή τελετή.

Ο Ίωνας Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 1878, καταγόμενος από το Βογατσικό Καστοριάς όπου υπήρχε το πατρικό του σπίτι. Διετέλεσε διπλωματικό στέλεχος σε πολλές πρεσβείες του εξωτερικού, εξελέγη βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, υπήρξε συγγραφέας και διανοούμενος, καθώς και εκδότης εφημερίδων. Ιδανικά του Ίωνα Δραγούμη ήταν ο λαϊκός Εθνικισμός, η αγάπη προς το Έθνος και την Πατρίδα, η μύηση στην Ελληνική Παιδεία και η εξύψωση του ατόμου στον Ελληνοκεντρισμό με τον οποίο ολοκληρώνεται και γίνετε άνθρωπος.

Δολοφονήθηκε στην Αθήνα, στις 31 Ιουλίου 1931 από παραστρατιωτική ομάδα πολιτικών του αντιπάλων, μια ημέρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ελ. Βενιζέλου στο Παρίσι. Σήμερα μπροστά στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα, κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε, υπάρχει μνημείο αφιερωμένο στον Ίωνα Δραγούμη όπου είναι χαραγμένοι οι στίχοι του Κωστή Παλαμά:  «Λευκή, ας βαλθή όπου έπεσες, κολώνα, / (Πώς έπεσες, γραφή να μην το λέει) / λευκή, με της Πατρίδας την εικόνα. / Μόνο εκείνη ταιριάζει να σε κλαίει, / βουβή, μαρμαρωμένη να σε κλαίει.»

Τ.Ο. Θάσου: Ομιλία για την τρέχουσα επικαιρότητα και για τα Δεκεμβριανά του ’44. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Τ.Ο. Θάσου, η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση με δύο ομιλίες, από τον Γραμματέα της Τοπικής μας, συναγωνιστή Γιώργο Χαλκιώτη, για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, καθώς και μια ομιλία για τα Δεκεμβριανά του 1944 από τον συναγωνιστή Γιώργο Κουβέλη.

Την ομιλία του ο συναγωνιστής Χαλκιώτης ξεκίνησε αναφερόμενος στις κωμικοτραγικές συστημικές δημοσκοπήσεις που εμφανίζονται τελευταία, με εμφανή σκοπό, όχι να καταγράψουν την λαϊκή βούληση, αλλά να την επηρεάσουν, ιδίως ως προς την Χρυσή Αυγή. Το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών στις κατάπτυστες αυτές δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να χάνει δυνάμεις, την στιγμή που είναι προφανές πως το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Η μνημονιακή στροφή του Συριζα, καθώς και η παράταση των μνημονίων έχει κάνει τους εξουσιαστές της πολύπαθης Ελλάδας να έχουν χάσει τον ύπνο τους, γιατί η Χρυσή Αυγή, μετά από όλες τις παράνομες πολιτικές διώξεις, την λάσπη και την συκοφαντία που έχει δεχτεί, σύντομα θα καταστεί μια πολιτική υπερδύναμη, την οποία δεν θα μπορούν να διαχειριστούν. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της μη επίτευξης εκλογής προέδρου της δημοκρατίας, καθώς και στην αποφυλάκιση του Αρχηγού μας που πλησιάζει.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Γιώργος Κουβέλης, ο οποίος πραγματοποίησε μια ομιλία για τα Δεκεμβριανά του 1944, εξιστορώντας τα γεγονότα της αναρχοκομμουνιστικής ανταρσίας του Δεκέμβρη του 1944. Αναφέρθηκε στις παράλογες απαιτήσεις των εαμοβουλγάρων, που ήθελαν να μετατρέψουν την χώρα μας σε σοβιέτ. Ιδιαίτερα γλαφυρός ήταν στην περιγραφή της ηρωικής μάχης που έδωσε το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι σήμερα τιμώνται οι σφαγείς του λαού μας, ενώ οι ήρωες χαρακτηρίζονται προδότες. Με το τέλος των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση και έληξε η συγκέντρωση με τους συναγωνιστές να ψάλλουν τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn65#ixzz3LCnsmZya

Exit mobile version