Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσάμπα το ρεζίλεμα τους – Συντόμως νέος προϋπολογισμός με νέα αιματηρά επαίσχυντα μέτρα

Τσάμπα το ρεζίλεμα τους - Συντόμως νέος προϋπολογισμός με νέα αιματηρά επαίσχυντα μέτρα

Ποιος θα το έλεγε ότι η όλη διαδικασία της ψήφισης του προϋπολογισμού που ήταν ευκαιρία για το «ξεμπρόστιασμα» μερικών δήθεν ανεξάρτητων βουλευτών, έγινε τσάμπα και βερεσέ; Και όμως, όπως διαβάζουμε, η όλη ψήφιση με τις απευθείας συνδέσεις και τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ήταν κενή νοήματος. Τσάμπα αναγκάστηκε να κατέβει μέχρι τη Βουλή ο Σαμαράς, τσάμπα έκανε άλλη μία ομιλία στη Βουλή, φτάνοντας αισίως τις έξι (6) παρουσίες στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, λοιπόν, ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε μόλις χθες είναι αυτός που προέβαλλαν προς τους διάφορους χαχόλους που «ψήνονται» να ψηφίσουν για πρόεδρο της «δημοκρατίας» τους, για να δουν πόσοι θα «τσιμπήσουν». Τελικώς το όλο εγχείρημα στέφθηκε με πλήρη αποτυχία, αφού 25 βουλευτάδες ψάχνει η συγκυβέρνηση, αλλά τελικά πήρε μονάχα μία και έναν μισό.

Παράλληλα η ανταλλαγή email μεταξύ τρόικα και συγκυβέρνησης συνεχιζόταν κανονικότατα και ο ψηφισθείς προϋπολογισμός γινόταν ολοένα και πιο άκυρος, όσο προχωρούσε η «διαπραγμάτευση». Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε μόλις χθες παρότι είναι ένας μνημονιακός, κατοχικός προϋπολογισμός πείνας και φτώχειας, δεν περιέχει αυτά που πρόκειται να συμφωνηθούν.

Τελευταία ενημέρωση από τα email είναι ότι ο Χαρδούβελης έχει ήδη δεσμευτεί για κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού στις αρχές του 2015, ώστε να συμπεριληφθούν τα προσυμφωνηθέντα μέτρα. Συγκεκριμένα τα μέτρα που πρόκειται να συμπεριληφθούν είναι:

Αύξηση ΦΠΑ
Κατάργηση φοροαπαλλαγών
Επαναφορά της έκτακτης εισφοράς
Περικοπές δαπανών σε ΟΤΑ – ΔΕΚΟ
Αύξηση των φόρων σε ποτά, τσιγάρα κλπ.

Τότε θα ψηφίσουν όλοι αυτοί που είναι δήθεν ενάντια στα μέτρα και την λιτότητα; Προφανώς και ναι, αφού το ζητούμενο, γι’ αυτούς, είναι η συνέχιση της καταβολής του βουλευτικού μισθού, αν δεν λάβουμε υπόψη και πιο σκοτεινά σενάρια που διακινούνται.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsampa-to-rezilema-tous-suntomws-neos-propologismos-me-nea-epaischunta-metr#ixzz3LJQ5idVO

Exit mobile version