Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γέλιο μέχρι δακρύων στην Τρίπολη: ο “Ποταμίσιος” διασκεδάζει την ελληνική επαρχία

Γέλιο μέχρι δακρύων στην Τρίπολη: ο “Ποταμίσιος” διασκεδάζει την ελληνική επαρχία

Παλαιότερα και ιδιαίτερα στην ελληνική ύπαιθρο, ο ερχομός ενός θιάσου για παραστάσεις ήταν το γεγονός του μήνα για τις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα, το ρόλο αυτό έχει αναλάβει ο επικεφαλής του κόμματος-παρωδία των εργολάβων, Σταύρος Θεοδωράκης.

Το Σάββατο, ήταν η σειρά των κατοίκων της Τρίπολης να απολαύσουν μια καλοπληρωμένη μεν, αλλά κακόγουστη παράσταση του αχυρανθρώπου των νταβατζήδων που εξουσιάζουν την Ελλάδα. Δίκην ντελάλη, ο Σταύρος Θεοδωράκης απέφυγε το «μπανάλ» αγροτικό όχημα με τη ντουντούκα και προτίμησε να διαφημίσει την εκδήλωση του κομματιδίου του στην πόλη, περιφερόμενος με ένα τρίκυκλο.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία στη θέα του δημοσιογράφου-γλείφτη της εξουσίας ανταποκρίνονταν με ένα μειδίαμα. Εκείνοι όμως που σίγουρα το διασκέδασαν με την ψυχή τους ήταν οι πιτσιρικάδες, οι οποίοι νομίζοντας πως πρόκειται για κλόουν, έσπευσαν να τον ρωτήσουν που βρίσκεται το τσίρκο του.

Το τσίρκο πράγματι, έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, όπου η παράσταση σκόρπισε άφθονο γέλιο: ο δημοσιογραφικός κλόουν «επιτέθηκε» σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ στο τέλος δήλωσε έτοιμος να συμπράξει μαζί τους, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου την οποία υπηρετεί!

Οι κάτοικοι της Τρίπολης κρατούν ακόμη τα στομάχια τους, ενθυμούμενοι τα λόγια του Σταύρου Θεοδωράκη: «ο θυμός μας για την Ευρώπη είναι ότι πολλές από τις συνταγές που επέβαλε στην Ελλάδα ήταν λάθος. Αλλά εκεί η ευθύνη δεν είναι των ξένων. Η ευθύνη είναι των δικών μας ανίκανων πολιτικών»!

Εκείνοι που δεν λύθηκαν από τα γέλια, ρώτησαν τον επίδοξο «σωτήρα»: «με αυτούς τους ανίκανους πολιτικούς δεν είπατε πως θα συνεργαστείτε; Και γιατί δεν τους κατακρίνατε, όταν τους παίρνατε συνεντεύξεις και τους εξυμνούσατε; Για ανόητους μας περνάτε»;

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέβηκε στο τρίκυκλο και τράβηξε γρήγορες ορθοπεταλιές. «Εδώ είναι επαρχία, δεν είναι Κολωνάκι» σκέφτηκε, ξεφυσώντας με ανακούφιση που δεν εισέπραξε γιαουρτάκια και τομάτες για την θλιβερή του παράσταση. Οι νταβατζήδες της ενημέρωσης στην Αθήνα, έκαναν λόγο για επιτυχημένη περιοδεία.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση δεν δημοσιεύθηκαν, όπως συμβαίνει σε κάθε «πολυπληθή» εκδήλωση του Θεοδωράκη, αλλά δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κλόουν με το τρίκυλο. Οι Έλληνες μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/gelio-mechri-dakruwn-sthn-tripolh-o-potamisios-diaskedazei-thn-ellhnikh-epa#ixzz3LLSs439I

Exit mobile version