Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τεμαχίζει το ΠΑΣΟΚ ο Τζέφρυ, ετοιμάζοντας δικό του κόμμα

Τεμαχίζει το ΠΑΣΟΚ ο Τζέφρυ, ετοιμάζοντας δικό του κόμμα

Σε μια κλωστή κρέμεται κυριολεκτικά η «ενότητα» του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εμφανίζει σαφή σημεία διάλυσης, όσο και αν κάποιες «δημοσκοπήσεις» ερχόμενες σε κραυγαλέα αντίθεση με την πραγματικότητα το δείχνουν τρίτο (!) κόμμα… Ο Γιωργάκης Παπανδρέου δεν περιορίζεται στην γνωστή επιστολή, με την οποία ζήτησε έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εκλογή ηγεσίας από την βάση, αλλά είναι ολοφάνερο ότι κάνει το παν προκειμένου το αίτημά του να πραγματοποιηθεί.

Έχοντας ολοφάνερα μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το ΠΑΣΟΚ και θέλοντας να εκδικηθεί τον νυν αρχικαρεκλάρχη Βενιζέλο, για το «πριόνισμα» που του έκανε το 2011, ο Τζέφρυ είναι αποφασισμένος να τραβήξει την κόντρα με τον «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ μέχρι τέλους. Είναι σίγουρο ότι θα πολλαπλασιάσει τις παρεμβάσεις του, εμμένοντας στην άποψή του, ενώ στην περίπτωση που ο Βενιζέλος επιμένει να τον αγνοεί, ή πολύ περισσότερο προχωρήσει στη διαγραφή του, τότε θα πρέπει να θεωρείται ως βέβαιο ότι στις εκλογές θα υπάρξει «Παπανδρεϊκό» κόμμα ως αντίβαρο στην παρουσία της μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ σε Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη (ΔΗΠΠΑΡ).

Ανεξαρτήτως του ποσοστού που θα λάβει αυτό το εγχείρημα είναι απολύτως σίγουρο ότι θα στερήσει την είσοδο της ΔΗΠΠΑΡ στο επόμενο Κοινοβούλιο, ταυτόχρονα όμως θα στερήσει ψήφους τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το μόρφωμα του Θεοδωράκη. Το πιο πιθανό (και επιθυμητό για την Πατρίδα και τον Λαό) είναι και τα δύο σχήματα να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου, αλλά η αναστάτωση που θα δημιουργηθεί στο εσωτερικό του συστήματος θα είναι εμφανής. Ενδιαφέρον έχει το ενδεχόμενο αυτή η κίνηση να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες και έτσι να δημιουργηθεί ένα ρήγμα στην κυβέρνηση, το οποίο αυτόματα θα οδηγήσει στην αποσταθεροποίησή της.

Αυτό, βεβαίως, είναι ένα υποθετικό σενάριο, το οποίο όμως θα οδηγήσει σε στιγμές απείρου γέλιου, αλλά και εξευτελισμού του πολιτικού συστήματος, αν τελικά δημιουργηθεί κόμμα υπό την αιγίδα του Τζέφρυ. Με δεδομένο ότι η Κεντροαριστερά είναι πολύ πιεσμένη εκλογικά και η βάση των ψηφοφόρων της θα κινείται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ενδεχομένως «Παπανδρεϊκού» κόμματος, θα έχουν πολύ ενδιαφέρον οι «δημοσκοπήσεις» που θα βγουν στην δημοσιότητα, μετά την επισημοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Θα συνεχίζουν να παρουσιάζουν την «φούσκα» του Θεοδωράκη ως τρίτο κόμμα; Μήπως κάποιοι πιο… τολμηροί (ή μήπως θρασείς;) θα επιμείνουν να δείχνουν το ετοιμόρροπο ΠΑΣΟΚ ως τρίτη πολιτική δύναμη; Ή τελικά θα έχουν «καπαρωμένη» αυτή την θέση για το εγχείρημα του Γιωργάκη; Ό,τι και να κάνουν οι «μάγειροι» των στημένων δημοσκοπήσεων η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι (και με διαφορά) η Τρίτη Πολιτική Δύναμη της Χώρας, με ποσοστά που βρίσκονται σε διψήφιο αριθμό και με συνεχή ανοδική πορεία.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/temachizei-to-pasok-o-tzefru-etoimazontas-diko-tou-komma#ixzz3LO7ifmuO

Exit mobile version