Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Οι υποτακτικοί των τοκογλύφων επιβάλλουν νέα αντιλαϊκά μέτρα

Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Οι υποτακτικοί των τοκογλύφων επιβάλλουν νέα αντιλαϊκά μέτρα

Αποτελεί πάγια τακτική των υπευθύνων – ανεύθυνων της μνημονιακής κυβέρνησης να παραχαράσσουν πλήρως την πραγματικότητα, επιχειρώντας να ξεγελάσουν τον Ελληνικό Λαό. «Δεν θα θιγούν τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις», λέει ο Βενιζέλος, παίζοντας με τις έννοιες και τις λέξεις, αν και από  το e-mail του Χαρδούβελη προκύπτει το ακριβώς αντίθετο.

Διότι η κυβέρνηση προσπαθεί τα μέτρα άμεσων μισθολογικών περικοπών να μην παρθούν τώρα, αλλά αφού περάσει (αν περάσει) ο σκόπελος της προεδρικής εκλογής. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η προσπάθεια εξαθλίωσης των Ελλήνων προωθείται με την λογική των συγκοινωνούντων δοχείων. Ας θυμηθούμε το πρώτο Μνημόνιο, το οποίο στην αρχή άφηνε άθιχτο τον ιδιωτικό τομέα, όπως και το πώς προωθούνται το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε στο νου μας, από τις δηλώσεις τύπων όπως ο Σόϊμπλε και ο Γκόγιαλ, είναι ότι η λεγόμενη δημοσιονομική πολιτική όχι μόνο δεν έχει τελειώσει αλλά θα συνεχιστεί, μέσω «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δηλαδή μέσω νέων δυσβάσταχτων μέτρων.

Επίσης, θα πρέπει να κρατήσουμε ότι θα υπάρχει μηχανισμός επιτήρησης (αυτές είναι οι «συγκεκριμένες προϋποθέσεις» που λέει ο Σόϊμπλε), στον οποίο θα συμμετάσχει και το ΔΝΤ (όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο Βενιζέλος με δηλώσεις του, εξερχόμενος από το Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα). Η ουσία, επομένως, είναι πως βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμη εξελισσόμενης διαδικασίας «κινεζοποίησης» του Ελληνικού Λαού. Μια διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά προς τα εκεί βαδίζει. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση το μόνο για το οποίο διαπραγματεύεται είναι να μην υποχρεωθεί να εφαρμόσει τώρα όλες τις δεσμεύσεις απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, προκειμένου να μην ρισκάρει την πολιτική της επιβίωση. Επιζητεί να υλοποιήσει το μικρότερο τμήμα του πακέτου τώρα και το υπόλοιπο να ενσωματωθεί ως «συγκεκριμένες προϋποθέσεις» στο πρόγραμμα που θα συνοδεύει την προληπτική γραμμή δανεισμού.

Το αν αυτό θα γίνει δεκτό  (και σε ποιο βαθμό) από τους δανειστές δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που μετράει είναι καθαυτό το πρόγραμμα και όχι ο ρυθμός υλοποίησης του. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και η επόμενη κυβέρνηση, με πρωταγωνιστική συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και συνοδεία άλλων συστημικών κομματικών φορέων. Η ενδυνάμωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποτελεί μονόδρομο για μια ουσιαστική αντίδραση απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους εντολοδόχους της.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/olotachws-gia-nea-antilaika-metra#ixzz3LOMqeBKH

Exit mobile version