Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκορποχώρι η ΔΗΜΑΡ, ο Κουβέλης επιζητεί να διασωθεί μέσω ΣΥΡΙΖΑ

Σκορποχώρι η ΔΗΜΑΡ, ο Κουβέλης επιζητεί να διασωθεί μέσω ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία ενημέρωση: Ο Κουβέλης ζήτησε την αναστολή λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ και την κάθοδο στις εκλογές με τα ψηφοδέλτια του Σύριζα. 

Όσο κι αν «σπρώχνεις» έναν ανύπαρκτο δεν πρόκειται να τον βοηθήσεις σε τίποτα, ακριβώς γιατί όπως λέει και μια κλασική ατάκα του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου «μουλάρι ο Αστραχάν…». Ο λόγος επί του προκειμένου για τον φαντασμένο Φώτη Κουβέλη, ο οποίος πασχίζει να συνεντευξιάζεται σε όσο το δυνατόν πιο συχνή βάση, μήπως και καταφέρει να σώσει το πολιτικό του τομάρι και κάποιους ακόλουθούς τουΜη αντιλαμβανόμενος ότι έχει εξελιχθεί στον … Βασίλη Λεβέντη του Κοινοβουλίου προσπαθεί να εμφανιστεί ως κορυφαίος πολιτικός παράγοντας, ο οποίος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του σκηνικού κ.λ.π.

Αυτή τη φορά, η «περατζάδα» του Κουβέλη ήταν στο «Βήμα», όπου φάνηκε τόσο η γύμνια και η ανεπάρκειά του ως επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, καθώς και το πόσο λίγος είναι πλέον πολιτικά. Τη στιγμή που βουλευτές της ΔΗΜΑΡ συμμετέχουν σε κίνηση συλλογής υπογραφών για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή, «αδειάζοντας» ουσιαστικά την απόφαση Κουβέλη για μη ψήφιση του ΠτΔ, ο απίθανος αυτός τύπος (ευρισκόμενος μάλλον σε αφασιακή κατάσταση) υποστήριξε ότι «Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ τη συνέχουν οι συλλογικές μας αποφάσεις και η κοινή μας θέληση να βαδίζουμε ενωμένοι. Το κόμμα μας οικοδομήθηκε επάνω στις αρχές του πλουραλισμού και της πολυφωνίας. Καθένας έχει άποψη και την καταθέτει. Στο τέλος, όμως, ο κανόνας είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις της συλλογικότητάς μας. Αυτές τις αποφάσεις οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε».

Στη συνέχεια, ερωτώμενος αν θα υπάρξει συνάντηση με τον Τσίπρα, προσπάθησε να παραστήσει τον «άνετο» λέγοντας τα εξής: «Τις προγραμματικές συζητήσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση – και με αυτό απαντώ και στα περί “γενικότερης συμπόρευσης” που θέσατε – πραγματοποιεί εκ μέρους του κόμματός μας η αντιπροσωπεία που ορίσαμε. Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ τόσο με τον κ. Τσίπρα όσο και με τους επικεφαλής όλων των συλλογικοτήτων με τις οποίες βρισκόμαστε σε συζητήσεις, όπως είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι και σχήματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Φυσικά, εννοείται ότι όλα αυτά τα λεγόμενα προκαλούν τον γέλωτα, όχι μόνο γιατί η ΔΗΜΑΡ πλέον βρίσκεται πιο χαμηλά και από την … Ένωση Κεντρώων, αλλά και λόγω της όλης διαλυτικής κατάστασης που επικρατεί στο σκορποχώρι αυτό. Τα όσα αφήνει να αιωρούνται για δήθεν αυτόνομη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές, δεν πιάνουν ούτε ως «μπλόφα», γιατί απλούστατα αν το διέπραττε δεν θα εύρισκε ούτε την ψήφο του. Η μόνη λύση που έχει ο Κουβέλης, για να σώσει τον εαυτό του και τους εναπομείναντες αυλικούς του, είναι να καταφέρει να επιτύχει μια συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη των «πρωτοκλασάτων» της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτιά του, διεκδικώντας για τον εαυτό του μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Και πάλι, ας μη το θεωρεί σίγουρο γιατί κάποιοι από την κλίκα του Λαφαζάνη θα αντιδράσουν, μη δεχόμενοι μετά τους Πασόκους να «φάνε» κάποιες έδρες και τα ορφανά της ΔΗΜΑΡ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skorpochwri-h-dhmar-o-koubelhs-epizhtei-na-diaswthei-mesw-suriza#ixzz3LPZlVeo8

Exit mobile version